Πέμπτη, 10 Οκτ.
24oC Αθήνα

Τζορτζ Μπάλντοκ: Ο ιατροδικαστής και οι τοξικολογικές θα ρίξουν φως στον αιφνίδιο θάνατο του ποδοσφαιριστή

Τζορτζ Μπάλντοκ: Ο ιατροδικαστής και οι τοξικολογικές θα ρίξουν φως στον αιφνίδιο θάνατο του ποδοσφαιριστή
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Σοκ έχει προκαλέσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στον Παναθηναϊκό η τραγική είδηση του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ, στο σπίτι του στη Γλυφάδα.

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ, εντοπίστηκε νεκρός το βράδυ της Τετάρτης (09.10.24) στην πισίνα του σπιτιού του, στη Γλυφάδα, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι δίπλα του βρέθηκε ένα μπουκάλι βότκας.

Τον Τζορτζ Μπάλντοκ αναζητούσε η σύζυγός του, που μένει στην Αγγλία μαζί με το παιδί τους. Έπειτα από προσπάθειες επικοινωνίας μαζί του, ενημέρωσε έναν κοινό φίλο για να πάει στο σπίτι του στη Γλυφάδα, όπως και έγινε.

Ο φίλος της οικογένειας τον βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του στις 22:29 το βράδυ της Τετάρτης και ενημέρωσε το ΕΚΑΒ, με τον γιατρό να διαπιστώνει το θάνατό του.

Στο σημείο μετέβη ιατροδικαστής, ενώ αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ανέλαβαν την υπόθεση, εξέτασαν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του σπιτιού του ποδοσφαιριστή και άρχισαν να παίρνουν καταθέσεις από γείτονες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ιατροδικαστής δεν βρήκε χτυπήματα στο σώμα του και πλέον αναμένονται η νεκροτομή και οι τοξικολογικές εξετάσεις για τα αίτια του θανάτου του.

«Είμαστε σοκαρισμένοι από αυτή την τρομερή απώλεια»

Νωρίς σήμερα το πρωί η οικογένεια του ποδοσφαιριστή με δήλωσή της, την οποία δημοσίευσε ο δημοσιογράφος του Athletic, Ντέιβιντ Όρνσταϊν, επιβεβαίωσε το θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ, ζητώντας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να σεβαστούν την ιδιωτικότητά τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Τζορτζ δυστυχώς πέθανε. Ως οικογένεια είμαστε σοκαρισμένοι από αυτή την τρομερή απώλεια. Παρακαλούμε τα ΜΜΕ να σέβονται την ιδιωτικότητά μας αυτή τη στιγμή» ανέφερε συγκεκριμένα, η οικογένειά του. 

Παναθηναϊκός: «Οδύνη»

Λίγη ώρα με την τραγική είδηση, ο Παναθηναϊκός εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ, εκφράζοντας το σοκ του για τον πρόωρο χαμό του νέου ποδοσφαιριστή της ομάδας.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό μόλις το περασμένο καλοκαίρι και έμελλε να είναι η τελευταία ομάδα της καριέρας του διεθνούς ποδοσφαιριστή, πριν βρεθεί νεκρός στο σπίτι του στη Γλυφάδα.

Με τη λέξη «Οδύνη» ξεκίνησε το μήνυμα της «πράσινης» ΠΑΕ, η οποία και έγραψε στη συνέχεια τα εξής: «Είμαστε συγκλονισμένοι, είμαστε σοκαρισμένοι από την απώλεια του George μας. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί για τον αδόκητο χαμό του. Στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και των οικείων του George Baldock».

Έξω από το σπίτι του οι συμπαίκτες του 

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού (ο υπεύθυνος αγώνων Σπύρος Βλάχος, ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Παπαδημητρίου και ο διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος Γιώργος Τζαβέλλας), με το που ενημερώθηκαν για το τραγικό συμβάν, έσπευσαν στην οικία του Μπάλντοκ και από χθες βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με την Αστυνομία για να μάθουν τι έχει συμβεί.

«Καλησπέρα, το όνομά μου είναι Γιώργος»

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ από το 2022 κληθεί στην Εθνική Ποδοσφαίρου Ανδρών, ενώ στις αρχές του καλοκαιριού είχε πάρει μεταγραφή στον Παναθηναϊκό.

Το ντεμπούτο του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα το είχε κάνει στις 2 Ιουνίου 2022 με αντίπαλο την Ιρλανδία.

Ο 31χρονος αμυντικός είχε μπει αλλαγή του Ρότα στο 92′ του αγώνα Ιρλανδία – Ελλάδα 0-1. Ως βασικός αγωνίστηκε στο αμέσως επόμενο ματς, πάλι εκτός έδρας, εναντίον του Κοσόβου (νίκη με 1-0).

Και μετά από τη νίκη επί της Κύπρου, στο τρίτο του ματς είχε παραχωρήσει και την πρώτη του συνέντευξη, στα social media της Εθνικής Ελλάδας.

Μπροστά στην κάμερα μάλιστα είχε μιλήσει και ελληνικά επισημαίνοντας ότι κάνει μαθήματα για να μάθει τη γλώσσα.

«Καλησπέρα, το όνομά μου είναι Γιώργος», ήταν η πρώτη του φράση στα ελληνικά.

Αναλυτικά τα όσα είχε πει:

Πώς αισθάνεσαι ύστερα από τον πρώτο αγώνα σου επί ελληνικού εδάφους;

Ήταν υπέροχα. Απόλαυσα πραγματικά το πάθος των φιλάθλων. Σε κάνει να θέλεις περισσότερο.

Τρία ματς χωρίς να δεχτεί γκολ η Εθνική…

Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Προφανώς οι καλές ομάδες βασίζονται στην καλή άμυνα. Πρόκειται, πάντως, για μία πραγματικά ομαδική προσπάθεια. Οι επιθετικοί αμύνονται. Οι ακραίοι επιθετικοί αμύνονται. Οι μέσοι αμύνονται. Είναι προφανές επίσης ότι έχουμε πολύ καλό τερματοφύλακα. Είναι μία ομαδική προσπάθεια.

Επίσης, τρία ματς με τρεις νίκες…

Εξαιρετικό. Είχαμε σχεδιάσει να τις πετύχουμε. Ελπίζω να τα καταφέρουμε την Κυριακή και να πάμε στα επόμενα παιχνίδια γεμάτοι αυτοπεποίθηση.

Εσύ πώς αισθάνεσαι ως μέλος της αποστολής;

Υπέροχα. Από την πρώτη στιγμή όλοι με υποδέχτηκαν και με βοηθούν να μάθω λίγα ελληνικά. Όταν επιστρέψω σπίτι, θα συνεχίσω μαθήματα με δάσκαλο. Οπότε μόνο καλά λόγια έχω να πω για όλους.

Μπορούμε να ακούσουμε λοιπόν κάτι στα ελληνικά;

Καλησπέρα, το όνομά μου είναι Γιώργος τώρα (απάντησε στα ελληνικά)… Δεν μπορώ να συνεχίσω. Στην επόμενη αποστολή! Το υπόσχομαι!»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις