Site icon NewsIT

Τζορτζ Μπάλντοκ: Οι ελληνικές ρίζες, οι στιγμές ευτυχίας, η «τεσσάρα» στη Γιουνάιτεντ, η εθνική Ελλάδας και η τραγωδία

10.10.2024 | 03:19
Τζορτζ Μπάλντοκ: Οι ελληνικές ρίζες, οι στιγμές ευτυχίας, η «τεσσάρα» στη Γιουνάιτεντ, η εθνική Ελλάδας και η τραγωδία

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2024 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ

Το σοκ του θανάτου του άσου του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ βιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά πάνω απ’ όλα η οικογένειά του. Ο 31χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ελλάδας και πατέρας ενός παιδιού εντοπίστηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ που μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό τον Μάιο του 2024 και από το 2022 αγωνιζόταν με την Εθνική Ελλάδας, καταγράφοντας 12 συμμετοχές με το εθνόσημο, άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τετάρτης (09.10.2024), την ημέρα των γενεθλίων του μονάκριβου παιδιού του – της κόρης του – που ζει με τη σύζυγο του ποδοσφαιριστή στην Αγγλία.

Αν και έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αγγλία και πιο συγκεκριμένα στο Μπάκιγχαμ, ο Τζορτζ Μπάλντοκ είχε Ελληνίδα γιαγιά. Αυτός είναι και ο λόγος που αγωνιζόταν με τα γαλανόλευκα.

«Η γιαγιά μου, η οποία έχει πεθάνει, ήταν 100% Ελληνίδα. Έτσι είμαι κι εγώ, έστω και κατά το 1/4 Έλληνας. Νομίζω πως έχω δικαίωμα να παίξω για την Ελλάδα. Θα είναι σπουδαίο, θα είναι σίγουρα μία στιγμή περηφάνιας για την οικογένειά μου και για εμένα να εκπροσωπήσω τη χώρα. Μακάρι να συμβεί. Περιμένω να ολοκληρωθεί η διαδικασία», είχε δηλώσει.

Πριν από χρόνια, ο Τζορτζ Μπάλντοκ είχε ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μία οικογενειακή φωτογραφία με τους γονείς και τα αδέλφια του.

Σε αυτή, τα τρία αδέλφια Μπάλντοκ ποζάρουν σε μία ευτυχισμένη στιγμή από τον γάμο του Τζέιμς Μπάλντοκ.

O Τζορτζ Μπάλντοκ είχε δύο αδέλφια.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του, Σαμ είναι, επίσης επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και αυτήν την περίοδο αγωνίζεται στην Όξφορντ Γιουνάιτεντ, ενώ ο άλλος του αδελφός, Τζέιμς είναι γιατρός στον σύλλογο.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ επέλεξε την Εθνική Ελλάδας αντί της Εθνικής Αγγλίας, λόγω της Ελληνίδας γιαγιάς του. Είχε αναφερθεί πως ο πρώην προπονητής της Ελλάδας, Τζον Φαντ Σχιπ, ήθελε να τον καλέσει στην ομάδα το 2020.

Τελικά, στις 27 Μαΐου 2022, ο Μπάλντοκ κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα, από τον προπονητή Γκουστάβο Πογέτ, για τους αγώνες εναντίον της Βορείου Ιρλανδίας, του Κοσσυφοπεδίου και της Κύπρου για το UEFA Nations League.

Μάλιστα, είχε αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα.

 

Όταν ο Γιώργος Τζαβέλλας του μάθαινε ελληνικά…

Στα τέλη Ιουλίου 2022, ο Γιώργος Τζαβέλλας μάθαινε στον Τζορτζ Μπάλντοκ να προφέρει ελληνικές λέξεις, σε ένα αστείο βίντεο που ανέβηκε στο επίσημο κανάλι της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου.

Νεκρός στην πισίνα με ένα μπουκάλι βότκα δίπλα του

Εξαιτίας του τραυματισμού του στο ντέρμπι της 6ης Οκτωβρίου απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (0 – 0), ο Τζορτζ Μπάλντοκ έγινε αλλαγή και γι΄ αυτόν τον λόγο δεν ταξίδεψε στην «πρώτη» πατρίδα του, την Αγγλία, για τον αγώνα της Εθνικής Ομάδας στο Γουέμπλεϊ την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου.

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής έμεινε μόνος στο σπίτι του στη Γλυφάδα, όπου και βρέθηκε νεκρός στην πισίνα, με ένα μισοάδειο μπουκάλι βότκα δίπλα του, σε ένα τραγικό γεγονός, που έχει «παγώσει» το πανελλήνιο.

Τον Μπάλντοκ αναζητούσε η σύζυγός του, που μένει στην Αγγλία μαζί με την κόρη τους – που είχε την Τετάρτη (09.10.2024) γενέθλια – αλλά δεν κατάφερε να τον βρει και άρχισε να ανησυχεί.

Ενημέρωσε έτσι έναν κοινό φίλο για να πάει στο σπίτι της Γλυφάδας.

Ο φίλος της οικογένειας βρήκε τον Μπάλντοκ χωρίς τις αισθήσεις του στις 22:29 το βράδυ και ενημέρωσε το ΕΚΑΒ, που έσπευσε εκεί στις 22:38. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου διαπίστωσε το θάνατο του 31χρονου και στη συνέχεια περίμενε την Ασφάλεια για να αναλάβει – βάσει πρωτοκόλλου – την υπόθεση, η Σήμανση. Στο σημείο μετέβη, επίσης ιατροδικαστής, ενώ οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εξέτασαν το υλικό από τις κάμερες του σπιτιού και άρχισαν να παίρνουν καταθέσεις από γείτονες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ιατροδικαστής δεν βρήκε χτυπήματα στο σώμα του και πλέον αναμένονται η νεκροτομή και οι τοξικολογικές εξετάσεις για τα αίτια του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Στο σπίτι του συμπαίκτη τους έφτασαν και ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, οι οποίοι αδυνατούν να πιστέψουν το τραγικό νέο.

REUTERS/Irakli Gedenidze/File Photo

Η καριέρα του Μπάλντοκ στα ποδοσφαιρικά γήπεδα

Γεννημένος στην Αγγλία, ο Τζορτζ Μπάλντοκ είχε μεγάλη καριέρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με την οποία αγωνίστηκε και στην Premier League, πριν πάρει μετεγγραφή τον Μάιο του 2024 στον Παναθηναϊκό, για να αγωνιστεί για πρώτη φορά στη «δεύτερη» πατρίδα του, την Ελλάδα.

Μίλτον Κέινς Ντονς

Ο Μπάλντοκ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία στην Μίλτον Κέινς Ντονς. 

2009 – 2010

Ο Μπάλντοκ έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Μίλτον Κέινς Ντονς ΦΚ στις 8 Μαΐου 2010, στην ισοπαλία 0 – 0 εναντίον της Μπράιτον εντ Χόουβ Άλμπιον για την Λιγκ Ουάν, μπαίνοντας ως αλλαγή στη θέση του Ντάνιελ Πάουελ στο 81ο λεπτό.

2010 – 2011

Ο Μπάλντοκ έπαιξε τον πρώτο 90λεπτο αγώνα του για τον σύλλογο την τελευταία ημέρα της σεζόν, σε έναν αγώνα της Λιγκ Ουάν εναντίον της Όλνταμ Αθλέτικ.

2011 – 2012

Στις 30 Οκτωβρίου 2011, εντάχθηκε στην Νορθάμπτον Τάουν με δανεισμό ενός μηνός. Τον Μάρτιο του 2012, μεταγράφηκε με δανεισμό στην Τάμγουορθ. Έκανε το ντεμπούτο του στην ισοπαλία 1 – 1 εναντίον της Γκέιτσεχεντ, όπου αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

2012 – 2013

Στις 3 Μαΐου 2012, μετακινήθηκε στην ισλανδική Ιθροταμπάνταλαγκ Βεστμανάεϊγια, με δανεισμό ενός μηνός. Έκανε το ντεμπούτο του για τον σύλλογο τρεις μέρες αργότερα, στην πρεμιέρα, στην εκτός έδρας ήττα 2 – 1 εναντίον της Σέλφος. Ο Μπάλντοκ σημείωσε το πρώτο του γκολ για την ομάδα στις 20 Ιουνίου 2012, στη νίκη 3 – 1 επί της Κνάτσπιρνουντεϊλντ. Την επόμενη μέρα, ο σύλλογος ανακοίνωσε ότι η περίοδος δανεισμού του Μπάλντοκ είχε παραταθεί μέχρι τις 8 Αυγούστου, κάτι που του επέτρεψε να παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του στα προκριματικά του Europa League στην ήττα 0 – 1 εναντίον της ιρλανδικής Σεντ Πάτρικς Αθλέτικ.

Μετά την επιστροφή του από τον δανεισμό στην Ιθροταμπάνταλαγκ, ο Μπάλντοκ εντάχθηκε για άλλη μία φορά με δανεισμό στην Τάμγουορθ της Νάσιοναλ Λιγκ. Υπέγραψε με την ομάδα μέχρι το τέλος του 2012 και πέτυχε το πρώτο γκολ για την Τάμγουορθ εναντίον της Γουόκινγκ ΦΚ, στη νίκη με 3 – 2. Στις 19 Δεκεμβρίου, σκόραρε δύο φορές για την Τάμγουορθ, καθώς κέρδισε την Κόρμπι Τάουν με 4 – 2, στον δεύτερο γύρο του Τσάλεντζ Τρόφι.

2014 – 2015

Ο Μπάλντοκ αγωνίστηκε αρκετές φορές για την Μίλτον Κέινς Ντονς στο πρώτο μισό της σεζόν, συμπεριλαμβανομένης της αλησμόνητης νίκης με 4 – 0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον δεύτερο γύρο του Λιγκ Καπ, στις 26 Αυγούστου 2015.

Στις 12 Φεβρουαρίου 2015, ο Μπάλντοκ εντάχθηκε με δανεισμό μέχρι το τέλος της σεζόν με την Όξφορντ Γιουνάιτεντ της Λιγκ 2. Έπαιξε σε 12 αγώνες για την ομάδα, σημειώνοντας ένα γκολ στην ισοπαλία 1 – 1 εναντίον της Μόρκαμπ ΦΚ.

2015 – 2016
Ο Μπάλντοκ επέστρεψε στην Όξφορντ Γιουνάιτεντ με μονοετή δανεισμό στις 30 Ιουνίου 2015. Κατά τη διάρκεια του δανεισμού του, ο Μπάλντοκ καθιερώθηκε ως αναπόσπαστο μέρος της ομάδας και αργότερα συμπεριλήφθηκε στην Ομάδα της Χρονιάς της Λιγκ 2, για τις εμφανίσεις του με την Όξφορντ.

Στις 28 Ιανουαρίου 2016, αφού εντυπωσίασε κατά τη διάρκεια του δανεισμού του με την Όξφορντ, η Μίλτον Κέινς Ντονς ανακοίνωσε την επιστροφή του.

Στις 3 Μαΐου 2016, έχοντας κερδίσει θέση βασικού, ο Μπάλντοκ αναδείχτηκε Νέος Παίκτης της Χρονιάς στα βραβεία του συλλόγου στο τέλος της σεζόν.

2016 – 2017

Στις 29 Ιουλίου 2016, ο Μπάλντοκ ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Μίλτον Κέινς Ντονς, έως το καλοκαίρι του 2018. Στις 26 Νοεμβρίου του 2016, έκανε την 100η εμφάνισή του για την ομάδα, στην εκτός έδρας νίκη 1 – 2 επί της Κόβεντρι Σίτι.

REUTERS/Molly Darlington

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Στις 13 Ιουνίου 2017, ο Μπάλντοκ συνάντησε ξανά τον πρώην προπονητή της Όξφορντ, Κρις Γουάιλντερ, όταν αποκτήθηκε από τη νεοφώτιστη στην Championship (Β’ Αγγλίας), Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με τριετές συμβόλαιο.

Στις 28 Απριλίου 2019, ο Μπάλντοκ είδε τις «Λεπίδες» να κερδίζουν την άνοδο στην Premier League, μετά από 12 χρόνια απουσίας.

Στις 16 Μαΐου 2024, μετά από μία «Επταετία» η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την αποχώρηση του Τζορτζ Μπάλντοκ.

 (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στις 29 Μαΐου ο Τζορτζ Μπάλντοκ ανακοινωνόταν επίσημα από τον Παναθηναϊκό, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας έως το 2027.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version