Site icon NewsIT

Βελέζ – ΑΕΚ 2-1: Σε μπελάδες η Ένωση

22.07.2021 | 23:39
Βελέζ – ΑΕΚ 2-1: Σε μπελάδες η Ένωση

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από τη Βοσνία. Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς ηττήθηκε με 2-1 από τη Βελέζ και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο σε ότι αφορά την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conferene League.

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να ξεκινήσει με το… δεξί τις επίσημες υποχρεώσεις της, γνωρίζοντας την ήττα από τη Βελέζ στο Σαράγεβο, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τον δεύτερο προκριματικό γύρο της νεοσύστατης διοργάνωσης. Η Ένωση καλείται να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση στη ρεβάνς της 29ης Ιουλίου στο ΟΑΚΑ, ενώ να σημειωθεί ότι πλέον δεν μετράει το εκτός έδρας γκολ.

Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με τον Ανσαριφάρντ στο 12΄, όμως οι Βόσνιοι έφτασαν στην ανατροπή με τέρματα του Πρσες στο 14΄ και του Ζαϊμοβιτς στο 52΄. Νωρίτερα, η ΑΕΚ είχε βρει πρώτη δεύτερο γκολ, αλλά το τέρμα του Ανσαριφάρντ ακυρώθηκε λανθασμένα.

Ο αγώνας:

Με περσινή συνταγή παρέταξε την ΑΕΚ ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, με τον Γιώργο Τζαβέλλα να αποτελεί τον μοναδικό νέο παίκτη στην αρχική ενδεκάδα. Η Ένωση ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στην πρώτη της καλή στιγμή, με τον Ανσαριφάρντ να κάνει έξοχο πλασέ στο 12′, έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Αλμπάνη.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση με άπιαστο σουτ του Πρσες έξω από την περιοχή στο 14΄. Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στους Βόσνιους που είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, ωστόσο η ΑΕΚ ήταν αυτή που σημείωσε δεύτερο γκολ στο 42′. Μόνο που το τέρμα του Ανσαριφάρντ ακυρώθηκε λανθασμένα (δεν υπήρχε VAR) ως οφσάιντ.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, η ΑΕΚ βρέθηκε μια «ανάσα» από το 1-2, αλλά η κεφαλιά του Τζαβέλλα βρήκε στο δοκάρι στο 49΄. 

Η Βελέζ ήταν πιο τυχερή. Από λάθος στην άμυνα η μπάλα έφτασε στον Ζαϊμοβιτς, ο οποίος με ωραίο διαγώνιο πλασέ έγραψε το 2-1 στο 52΄. 

Η ΑΕΚ προσπάθησε να πετύχει δεύτερο γκολ, με τον Μιλόγεβιτς να ρίχνει στο παιχνίδι και τον Αραούχο. Η Ένωση δεν κατάφερε να φανεί ιδιαίτερα απειλητική, έχασε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του προωθημένου Τζαβέλλα και τελικά το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΒΕΛΕΖ ΜΟΣΤΑΡ (Φέντα Ντούντιτς): Μπογκντάνοβιτς, Φερέιρα, Ίσιτς, Ζελίκοβιτς, Όβτσινα, Χασάνοβιτς, Πρσες (74΄ Όστιτς), Άντουσιτς (69΄ Βερχάμποβιτς), Τσόσιτς (86΄ Ράντοβιτς), Μπραντάο (86΄ Ντεγιάνοβιτς), Ζαϊμοβιτς (69΄ Γκεοργκίγεβιτς)

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Τσιντώτας, Μπακάκης, Σβάρνας, Τζαβέλλας, Λόπες (59΄ Μιτάι), Σάκοφ (80΄ Λε Ταλέκ), Σιμάνσκι, Μάνταλος, Αλμπάνης (59΄ Τάνκοβιτς), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (69΄ Αραούχο)

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version