Site icon NewsIT

Βέλγιο – Ιταλία: Η… γρανιτένια “σκουάντρα” χτύπησε δυο φορές!

13.06.2016 | 23:57
ΦΩΤΟ Reuters

ΦΩΤΟ Reuters

Ηξερε τι έκανε μέσα στο γήπεδο... Η Ιταλία έπαιξε με άψογη τακτική και νίκησε 2-0 το Βέλγιο στην πρεμιέρα τους στον πέμπτο όμιλο του Euro 2016, στη Λυών.

Δείτε το live

Οι Ιταλοί έπαιξαν με πολύ πάθος από το 20′ και μετά και πήραν μια σπουδαία νίκη πετυχαίνοντας δύο γκολ κόντρα στο Βέλγιο που είχε επιθετικές εκλάμψεις, ενώ ο Κουρτουά κάτω από τα γκολπόστ έσωσε την ομάδα του από μία μεγαλύτερη σε εύρος νίκη της “σκουάντρα ατζούρα”.

Ο αγώνας

Αν είχε κρατήσει νερό το γήπεδο από τη βροχή που έπεσε στη Λυών πριν από το ματς θα είχαμε ένα ακόμη συστατικό για τη “σούπα” των πρώτων λεπτών του αγώνα… Εμοιαζε ως το πιο νερόβραστο παιχνίδι που έχουμε παρακολουθήσει έως τώρα στο Euro 2016.

Αλλά όποιος υποτιμά την Ιταλία σ’ αυτές τις διοργανώσεις δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει. Λίγο μετά το 25′, άρχισε να κινείται διακριτικά, μέχρι που βρήκε την κατάλληλη στιγμή. Χτύπησε σαν οχιά, αθόρυβη μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο. Ηταν το 31ο λεπτό του αγώνα όταν ο Μπονούτσι είδε τον Τζακερίνι και έκανε το “γέμισμα”, ο Αλντερβάιρελντ έχασε τον μέσο της Μπολόνια και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Κουρτουά και να κάνει το 0-1.

 

Η “σκουάντρα ατζούρα” ξεθάρρεψε μετά το γκολ και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και είχε ευκαιρία και στο 36′ με την κεφαλιά του Γκρατσιάνο Πελέ.

Παλιά της… τέχνη κόσκινο η άμυνα. Η Ιταλία εξουδετέρωσε όλες τις επιθετικές προσπάθειες του Βελγίου στο δεύτερο ημίχρονο και το “σκότωσε” με το γκολ του Πελέ στις καθυστερήσεις.

Στο 53′ το Βέλγιο κατάφερε να έχει μια… ορίτζιναλ ευκαιρία! Ο Λουκάκου ήταν ο τελικός εκφραστής μιας αντεπίθεσης. Εκανε το αριστερό σουτ πάνω στην κίνηση σε τετ α τετ με τον Μπουφόν, αλλά αστόχησε.

Στο 54′ ο Κουρτουά έδιωξε υποδειγματικά στην “απάντηση” των Ιταλών με την κεφαλιά του Πελέ…

Οι προπονητές άλλαζαν την ομάδα τους. Ο Κόντε φρέσκαρε την άμυνά του κι ο Βίλμοτς τράβηξε πιο μπροστά το Βέλγιο. Σωστά έπραξε κι ο δεύτερος, καθώς οι Μέρτενς και Ορίγκι ανέβασαν την απόδοση της ομάδας. Ο παίκτης της Λίβερπουλ μάλιστα στο 82′ απείλησε με κοντινή κεφαλιά.

Στο 85′ ο Κουρτουά είχε μία ακόμη μεγάλη απόκρουση σε αντεπίθεση της Ιταλίας με τον Ιμόμπιλε, αλλά δεν τα κατάφερε στο 93′. Τότε ο Καντρέβα βγήκε από τα δεξιά και ο Πελέ με τρομερό βολέ έκανε το τελικό 0-2.

 

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Σιμάν (75′ Καράσκο), Αλντερβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνχεν, Ναϊνγκολάν (61′ Μέρτενς), Βιτσέλ, Φελαϊνί, Ντε Μπρούιν, Αζάρ, Λουκακού (73′ Ορίγκι).
ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Ρόσι (78′ Τιάγκο Μότα), Παρόλο, Τζακερίνι, Καντρέβα, Νταρμιάν (59′ Ντε Σίλιο), Έντερ (75′ Ιμόμπιλε), Γκρατσιάνο Πελέ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version