Δευτέρα, 1 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Βιτόρια Πλζεν – Ίντερ 0-2 και Σπόρτινγκ – Τότεναμ 2-0 για το Champions League

Βιτόρια Πλζεν – Ίντερ 0-2 και Σπόρτινγκ – Τότεναμ 2-0 για το Champions League
Reuters

Η Ίντερ είχε… εύκολο έργο στην έδρα της Βιτόρια Πλζεν και με σκορ 2-0 πήρε την πρώτη της νίκη στον 3ο όμιλο του Champions League Εκπληκτικό φινάλε για την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην αναμέτρηση επί της Τότεναμ, νίκη με 2-0 και… 2x2 στον 4ο όμιλο.

Βιτόρια Πλζεν – Ίντερ 0-2

Η Ίντερ είχε ξεκάθαρα τον έλεγχο του αγώνα, από το ξεκίνημα του ματς στην έδρα της Πλζεν και προσπάθησε να απειλήσει με “στημένες” φάσεις και αρκετές σέντρες. Η ανωτερότητα της ιταλικής ομάδας έφερε τελικά στο 20′ το γκολ που έψαχναν. Ο Τζέκο έκανε το πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων και έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό διχτάκι, για το 0-1.

Στο 43 οι “νερατζούρι” έχασαν διπλή ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα… νίκης, με τον Τζέκο να μην μπορεί να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρε και στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Μιχιταριάν να βρίσκει σε αμυνόμενο.

Η Ίντερ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Στάνεκ έκανε εκπληκτική επέμβαση στην κεφαλιά του Γκοσένς. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τους “νερατζούρι” στο 60′, αφού η Πλζεν έμεινε με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Μπούχα. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ντάμφρεϊς έκανε το 0-2 και.. καθάρισε το ματς για τους φιλοξενούμενους.

Σπόρτινγκ – Τότεναμ 2-0

Παρά την πίεση και την ένταση που έβγαλε η Τότεναμ, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας είχε… νηφαλιότητα στην αμυντική της συμπεριφορά και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Μάλιστα, ήταν αυτή που είχε και την καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους, με τον Γιορίς να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Γκονζάλβες στο 7′.

Μέχρι την ανάπαυλα, οι γηπεδούχοι έδειξαν καλύτερη εικόνα, αλλά έδειξαν πρόβλημα στην τελική πάσα. Λίγο πριν βγει το πρώτο μέρος (42′) ο Ριτσάρλισον σκόραρε για την Τότεναμ, τέρμα που ακυρώθηκε από τον διαιτητή ως οφσάιντ. Στο φινάλε του 45λέπτου, ο Γιορίς έβγαλε το κοντινό σουτ του Έντουαρτς.

Η Τότεναμ, όμως, μπήκε με επιθετική διάθεση στην επανάληψη και δημιούργησε με το.. καλημέρα ευκαιρίες, αναγκάζοντας τον αντίπαλο πορτιέρε να… επέμβει.

Η Σπόρτινγκ όμως ανέβασε… στροφές, ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος πέρασε για να βοηθήσει στο χώρο του κέντρου (ντεμπούτο στο Champions League) και η πίεση των γηπεδούχων έφερε αποτέλεσμα στο φινάλε του αγώνα, με τους Παουλίνιο (90′) και Αρτούρ Γκόμες (90+3) να διαμορφώνουν το τελικό 2-0.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις