Ο Βόλος ήταν κυριαρχικός εντός έδρας κόντρα στον Πανσερραϊκό, επικράτησε με 3-0 μέσα στο Πανθεσσαλικό και συνέχισε την αήττητή του πορεία στα playouts της Super League.
Με τη νίκη του Βόλου, υποβιβάζεται οριστικά και στην Super League 2 η Λαμία. Η ομάδα της Μαγνησίας έφτασε τους 33 βαθμούς, όσους και ο Πανσερραϊκός -αμφότεροι στη 12η θέση- ενώ η ομάδα της Φθιώτιδας έμεινε στους 17 βαθμούς και δεν γίνεται πλέον να καλύψει αυτή τη διαφορά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Βόλος μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 4′ είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή του στον αγώνα με τη σέντρα του Μύγα προς τον Κόντε που βρήκε σε ετοιμότητα τον Γκουγκεσασβίλι, ο οποίος έδιωξε εντυπωσιακά.
Στο 13’ ο Γκαλβάν που ανέλαβε περισσότερες ευθύνες μεσοεπιθετικά για τον Πανσερραϊκό εν τη απουσία του Μπετανκόρ) έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι έπειτα από γύρισμα της μπάλας από τα αριστερά και ο Σιαμπάνης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Στο 32’ έγινε μία τρομερά ασυνήθιστη φάση. Σε κόρνερ του Ντε Καμπς, ο Καλογερόπουλος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα μετά από κάκιστο υπολογισμό του Γκουγκεσασβίλι. Ο διαιτητής Κατσικογιάννης, ωστόσο, ταυτόχρονα με το γκολ έδειξε πέναλτι σε τράβηγμα πάνω στον Σούντγκρεν μέσα στην περιοχή. Ο ρέφερι έκρινε πως το σφύριγμα προηγήθηκε του γκολ, επέμεινε στην άσπρη βούλα κι ο Πέδρο Κόντε στο 35’ δεν αστόχησε στην εκτέλεση κάνοντας το 1-0 για την ομάδα της Μαγνησίας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου σε νέο κόρνερ του Χουάνπι, ο Καλογερόπουλος σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους και με καρφωτή κεφαλιά στην απέναντι γωνία έκανε το 2-0 για τον Βόλο, δίνοντάς του προβάδισμα… νίκης πριν απ’ το φινάλε του α’ μέρους.
Ο Βόλος συνέχισε με το πόδι στο… γκάζι και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 54’ «τελείωσε» μια και καλή το παιχνίδι με τρίτο γκολ. Από πολύ ωραίο συνδυασμό, ο Χουάνπι πέρασε κάθετη μπαλιά στον κενό χώρο προς τον Κόμπα, που γύρισε στο ύψος της μικρής περιοχής προς τον Χιλ, ο οποίος με προβολή έκανε το 3-0.
Με τον Πανσερραϊκό να δείχνει εντελώς… ακίνδυνος, οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» και το τέταρτο γκολ όμως το πλασέ του Λάμπρου στο 80’ βρήκε σε ετοιμότητα τον Γκουγκεσασβίλι που έδιωξε σε κόρνερ. Ο ίδιος παίκτης έχασε στο 90’+2’ τεράστια ευκαιρία για να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, όμως το πλασέ που επιχείρησε ολομόναχος απ’ τα πέντε μέτρα έφυγε πάνω απ’ τα δοκάρια.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΒΟΛΟΣ (Κώστας Γεωργιάδης): Σιαμπάνης, Καλογερόπουλος, Χέρμανσον, Σούντγκρεν (77’ Ασλανίδης), Μύγας (77’ Κάτσικας), Κόμπα (81’ Σκραμπ), Ντε Καμπς (61’ Τσοκάνης), Φεράρι (61’ Λάμπρου), Χουάνπι, Χιλ, Κόντε.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκουσεσασβίλι, Δεληγιαννίδης (56’ Κουτσογούλας), Ντάβιντσον, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης (46’ Βολνέι), Ζελέν, Ομεόνγκα, Σαλαζάρ, Γκαλβάν (56’ Μασκανάκης), Φαρές (73’ Τέρζιτς), Ντέλετιτς (73’ Αλρασντί).