Δευτέρα, 21 Οκτ.
16oC Αθήνα

“Βόμβα” από το BBC: Έστησαν αγώνες στο Wimbledon!

“Βόμβα” από το BBC: Έστησαν αγώνες στο Wimbledon!

Το παράνομο στοίχημα έχει απλώσει τα “πλοκάμια” του σε κάθε πτυχή του αθλητισμού και το τένις δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Η αποκάλυψη όμως πως ίσως να ήταν στημένα ακόμη και παιχνίδια του τουρνουά Wimbledon, ενός από τα Grand Slam και ενός από τα πιο φημισμένα τουρνουά του κόσμου, μόνο σοκ μπορεί να προκαλέσει.

Η αποκάλυψη ήρθε από το BBC και το BuzzFeed News, σύμφωνα με το οποίο μυστικά έγγραφα περιέχουν στοιχεία έρευνας που έγινε το 2007 και που αποδεικνύουν ότι στήνονταν αγώνες σε κορυφαίο επίπεδο, ακόμη και στο τουρνουά του Wimbledon!

Την τελευταία 10ετία, περισσότεροι από 16 κορυφαίοι παίκτες, ανάμεσα στο top 50 του αθλήματος, έχουν θεωρηθεί ύποπτοι για χειραγώγηση αγώνων. Ανάμεσά τους είναι και κορυφαία ονόματα, τενίστες που έχουν κερδίσει Grand Slam και στους οποίους, παρά την υποψία πως έστησαν ματς, τους επιτράπηκε να συνεχίσουν να αγωνίζονται.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τένις (ATP) αποφάσισε να κάνε έρευνα για αγώνα ανάμεσα στον Nikolay Davydenko και τον Martin Vassallo Arguello. Οι δυο παίκτες απαλλάχθηκαν αλλά η έρευνα επεκτάθηκε και αναζητήθηκαν δίκτυο τζογαδόρων που συνδέονταν με κορυφαίους παίκτες.

Βρέθηκαν δίκτυα παράνομου στοιχηματισμού σε Ρωσία, βόρεια Ιταλία και Σικελία, όπου οι τζογαδόροι έβγαλαν εκατομμύρια ποντάροντας σε αγώνες που οι ερευνητές πιστεύουν πως ήταν στημένοι. Τρεις από αυτούς είχαν γίνει στο πλαίσιο του Wimbledon.

Σύμφωνα με έκθεση της ομάδας που ερευνούσε την υπόθεση, το 2008, συνολικά κρίθηκε πως 28 παίκτες έπρεπε να ερευνηθούν αλλά τα ευρήματά τους δεν τέθηκαν υπό νέα έρευνα.

Πληροφοριοδότες που θέλησαν να παραμείνουν ανώνυμοι, πρόσφατα έδωσαν τα απόρρητα έγγραφα στο BBC και το BuzzFeed News. O Μαρκ Φίλιπς, ένας από τους ανθρώπους που έκαναν την έρευνα το 2007, είπε στο BBC ότι είχαν ανακαλύψει πως υπήρχε μια ύποπτη ακολουθία στοιχηματισμού σε μια συγκεκριμένη ομάδα. Υπήρχαν 10 συγκεκριμένοι “παίκτες” οι οποίοι θεωρούνταν η ρίζα του κακού. Υπάρχουν όμως κι άλλα ονόματα, ανθρώπων που είχαν απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν. Πολλοί από αυτούς, μάλιστα, είχαν μπει στο στόχαστρο των αρχών του τένις για εμπλοκή σε ύποπτους αγώνες το 2003!

Πηγή: BBC

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε