Σάββατο, 17 Αυγ.
35oC Αθήνα

“Βόμβα” μεγατόνων στο NBA: “Βασιλιάς” στους Λέικερς ο Λεμπρόν Τζέιμς

Λεμπρόν Τζέιμς Λέικερς
Φωτογραφία Reuters

Ένα από τα μεγαλύτερα σίριαλ του καλοκαιριού στο NBA τελείωσε πριν καλά καλά αρχίσει. Ο Λεμπρόν Τζέιμς πήρε ξανά την απόφαση να αφήσει το Κλίβελαντ και τους Καβαλίερς για χάρη των Λέικερς αυτή τη φορά.

Το deal μεγατόνων ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα. Ο “Βασιλιάς” Λεμπρόν Τζέιμς δεν μένει πια στο Κλίβελαντ. Αποχαιρετά τους Καβαλίερς και ετοιμάζεται να φορέσει τη φανέλα των Λέικερς. Πως να αρνηθεί πρόταση για 4ετές συμβόλαιο με απολαβές 154 εκατομμύρια δολάρια;

Είναι η δεύτερη φορά που ο Λεμπρόν Τζέιμς αφήνει την πατρίδα του, το Κλίβελαντ και τους Καβαλίερς. Το είχε κάνει το 2010, όταν πήγε στο Μαϊάμι, εν μέσω οργισμένων αντιδράσεων. Γύρισε το 2014, πήρε ένα πρωτάθλημα και τώρα φεύγει για… άλλες πολιτείες. Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Τζέιμς θα παίξει στη δυτική περιφέρεια.

Ο Λεμπρόν πάει… Λος Άντζελες

Τη συμφωνία του “Βασιλιά” με τους Λέικερς έκανε γνωστή η Klutch Sports, η εταιρία που εκπροσωπεί τον Τζέιμς.

Η ανακοίνωση λιτή: «Ο Λεμπρόν Τζέιμς, τέσσερις φορές MVP του NBA, τρεις φορές MVP τελικών, 14 φορές All Star και δυο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, συμφώνησε σε τετραετές συμβόλαιο, 154 εκατομμυρίων δολαρίων, με τους Λος Άντζελες Λέικερς».

Ήταν μόλις πριν από λίγες μέρες όταν ο Τζέιμς αποφάσισε να μην ενεργοποιήσει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τους Καβς. Έτσι, έγινε free agent. Και την πρώτη μέρα ως “ελεύθερος” ήρθε ο… νέος “γάμος”, αυτή τη φορά με μια από τις πιο ιστορικές ομάδες του NBA.

Στόχος των Λέικερς με την απόκτηση του Λεμπρόν να ξαναβρούν τη χαμένη τους αίγλη. Η ομάδα του Λος Άντζελες δεν έχει καταφέρει να φτάσει στα πλέι οφ τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Καλώς ήρθες στους Λέικερς»

Αν και ο ίδιος ο Λεμπρόν δεν έχει κάνει ακόμα καμία δήλωση, αφού μάλλον θέλει να καταλαγιάσει ο θόρυβος φοβούμενος νέες αντιδράσεις από πλευράς οπαδών των Καβαλίερς, ένας θρύλος ήδη τον καλωσόρισε στο Λος Άντζελες.

Δεν είναι άλλος από τον Κόμπι Μπράιαντ. «Καλώς ήρθες στην οικογένεια» έγραψε στο twitter.

https://twitter.com/kobebryant/status/1013590731691155456

Έργα και ημέρες του Λεμπρόν Τζέιμς

Θεωρείται ο καλύτερος παίκτης του κόσμου τα τελευταία 15 χρόνια. Οι Καβαλίερς τον διάλεξαν από το draft του 2003 και δεν το μετάνιωσαν ποτέ. Μετά από επτά χρόνια στο Κλίβελαντ, ο Τζέιμς σόκαρε τους πάντες (και εξόργισε τους φανς της ομάδας του) όταν το 2010 πήρε την απόφαση να φύγει.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του Μαϊάμι και οι Χιτ, όπου με συνοδοιπόρο τον Ντουέιντ Γουέιντ κατέκτησε δυο πρωταθλήματα. Αλλά εκείνο που πραγματικά ήθελε ήταν πρωτάθλημα με τους Καβαλίερς. Γι’ αυτό και επέστρεψε στη γενέτειρά του το 2014.

Φωτογραφία Reuters

Το 2016 κατάφερε, κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, να στεφθεί πρωταθλητής με τους Καβς. Ήταν το πρώτο πρωτάθλημα της ομάδας από το 1964.

Φαίνεται όμως ότι το 4-0 των Γουόριορς στους φετινούς τελικούς του έδειξε πως η εποχή των Καβαλίερς είχε τελειώσει. Κι έτσι ξεκίνησε να βρει… άλλες πολιτείες. Δυτικές…

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις