- Έθεσε το δίλημμα για τα χρέη του ΠΑΟΚ: Ή παίρνετε τα 12 εκατ. ευρώ ή τίποτα - Ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε ότι ακόμα ψάχνει τρόπο να επενδύσει 150 εκατ. για την ανάπτυξη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ - Αποκάλυψε πως κέρδισε διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ και κανείς δεν του λέει που να καταθέσει τα χρήματα - Έκανε και προτάσεις για νομοσχέδια και κοινωνικές αδικίες μετά τις περικοπές μισθών και συντάξεων
Έξω από τα δόντια μίλησε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και επιχειρηματίας, Ιβάν Σαββίδης μιλώντας στην Επιτροπή Ελληνισμού και Διασποράς στη Βουλή, προχωρώντας ακόμα και σε καταγγελίες που θα συζητηθούν.
Ο Ιβάν Σαββίδης εμφανίστηκε επικριτικός για τους ρυθμούς των επενδύσεων στη χώρα μας και όχι γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά γιατί επικρατεί απροθυμία και γραφειοκρατία και μάλιστα προχώρησε σε δύο προσωπικές, δικές του περιπτώσεις.
Αναφερόμενος στο ΠΑΟΚ ο κ. Σαββίδης ζήτησε για άλλη μία φορά ρύθμιση των παλαιών χρεών της ομάδας, αλλά ζητώντας ουσιαστικά να διαγραφούν οι προσαυξήσεις και τα παλιότερα χρέη, θέτοντας συγχρόνως ωμά το δίλημμα πως είτε το κράτος θα πάρει τα 12 εκατομμύρια που δίνει εκείνος ή αλλιώς δεν θα εισπράξει τίποτα.
Δήλωσε επίσης πως είναι έτοιμος να επενδύσει στον ΠΑΟΚ το ποσό των 150 εκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα τρία με πέντε χρόνια, λέγοντας πως θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, κάτι που όπως είπε το παλεύει 14 μήνες. Σημείωσε δε πως επί 14 μήνες ουδείς ασχολείται με τη διάθεσή του να επενδύσει αυτό το ποσό και επεσήμανε πως “εδώ και 14 μήνες συζητάμε το ποιός θα πρέπει να παραχωρήσει ή να πουλήσει τη γη και πως πρέπει να λυθούν νομικά θέματα.
Άλλη χαρακτηριστική περίπτωση αγκυλώσεων που περιέγραψε ο μεγαλοεπιχειρηματίας είναι και η επένδυση στο Παλιούρη Χαλκιδικής, προϋπολογισμού 14 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως είπε, ο κ. Σαββίδης εδώ και 7 μήνες έχει κερδίσει τον σχετικό διαγωνισμό στο ΤΑΙΠΕ και είναι έτοιμος να καταθέσει το συγκεκριμένο ποσό, αλλά “κανείς δεν ξέρει να μου απαντήσει για το που θα πρέπει να καταθέσω αυτά τα χρήματα”.
Δεν παρέλειψε μάλιστα να προτείνει και ένα σχετικό νόμο βοηθητικό για τις επενδύσεις, λέγοντας πως πρέπει να θεσμοθετηθεί ένας φορέας όπου ο κάθε υποψήφιος επενδυτής να μπορεί να παρουσιάζει τις προτάσεις του κι αν γίνονται δεκτές άμεσα να προχωρά στην υλοποίηση της επένδυσης.
Σχετικά με το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), ο κ. Σαββίδης εξέφρασε τη δυσφορία του για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του νέου νομοθετικού πλαισίου και τόνισε ότι η δική του περιφέρεια, η 5η, θα μπορούσε να αναλάβει το οικονομικό βάρος. Αναφερόμενος σε τοποθέτηση του προέδρου της περιφέρειας Αμερικής του ΣΑΕ, κ. Σπυρόπουλου, σχετικά με τη χρηματοδότηση του Συμβουλίου την τελευταία 7ετία με το ποσό των 250 εκατ. ευρώ, ο κ. Σαββίδης ζήτησε να διερευνηθεί το θέμα αυτό από ειδική επιτροπή της Βουλής ώστε να αποδοθούν ευθύνες, τη στιγμή μάλιστα, που, όπως σημείωσε, η δική του περιφέρεια έλαβε χρηματοδότηση από την Ελλάδα μόνο 300.000 ευρώ.
Ο ίδιος έθεσε και το θέμα της συνταξιοδοτικής κάλυψης των παλλινοστούντων, επικρίνοντας την κυβέρνηση για την κατάργηση της σύνταξής τους με τον νόμο 40/93 του 2012, ο οποίος «προσβάλει μονομερώς το δικαίωμα στη ζωή ενός τμήματος της Ελλάδας».
Ο κ. Σαββίδης επισήμανε επίσης ότι θα ήταν δίκαιο να αναγνωριστεί σύνταξη ανάλογα με τις εισφορές που έχουν καταβάλει όλοι οι ομογενείς που εργάστηκαν στην Ελλάδα, αλλά και με πρωτοβουλία και διαμεσολάβηση του υπουργού Εξωτερικών να τους αποδοθεί η νόμιμη σύνταξη που δικαιούνται από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ για τα χρόνια που εργάστηκαν εκεί. Η Ρωσία, όπως εξήγησε, πληρώνει ήδη τέτοιες συντάξεις στο Ισραήλ, τη Γερμανία και τη Βουλγαρία, γιατί όχι και στην Ελλάδα, αναρωτήθηκε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σαββίδης: Θα κάνω τα πάντα να φέρω το κύπελλο
Οι προτάσεις του ΠΑΟΚ για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου