Σάββατο, 31 Αυγ.
24oC Αθήνα

«Χάλκινη» η Χριστίνα Γκέντζου στο τάε κβο ντο και πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024

«Χάλκινη» η Χριστίνα Γκέντζου στο τάε κβο ντο και πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024

Η 19χρονη Χριστίνα Γκέντζου δεν άφησε τη δεύτερη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε να πάει χαμένη και -μέσω των ρεπεσάζ- κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 65 κιλά (Κ44 κατηγορία) του τάε κβον ντο, νικώντας την Κινέζα, Γιάο Γινάν (14-4). Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού και στο άθλημα!

Πανηγύρισε και έκανε γύρο θριάμβου, κρατώντας την ελληνική σημαία. Η Χριστίνα Γκέντζου έδωσε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024, στην πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση. “Χάλκινη” στο τάε κβον ντο στα 65 κιλά (Κ44 κατηγορία)!

Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των 65κ (Κ44) η Γκέντζου ήταν εκπληκτική με αντίπαλη την Κινέζα Γίναν Γιάο. Παίζοντας πάλι περισσότερο με μυαλό και χτυπώντας στην αντεπίθεση, η Γκέντζου άρχισε να μαζεύει πόντους για να φτάσει να προηγηθεί με 12-2 ένα λεπτό πριν από τη λήξη του αγώνα. Η Κινέζα προσπάθησε να αντιδράσει αλλά ο αγώνας έληξε 14-4 υπέρ της Ελληνίδας.

Το άθλημα του τάε κβον ντο μπήκε για πρώτη φορά στους Αγώνες του Παρισιού και η Γκέντζιου έγινε η πρώτη Ελληνίδα που το κατακτά. Φυσικά είναι και το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής που ξεκινά τη συλλογή των μεταλλίων από τη 2η κιόλας μέρα των Αγώνων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις