Αθλητικά

Χαμένη ευκαιρία για την εθνική! Με Γαλλία για την πρόκριση

Δεν μπόρεσε η εθνική γυναικών να κάνει το 2x2 στο γκρουπ της για το Eurobasket της Τσεχίας. Η Γαλανόλευκη γνώρισε την ήττα με 56-59 από τη Σλοβενία και την Δευτέρα (19/6) θα παίξει τελικό... πρόκρισης με την Γαλλία.

Η υπερπροσπάθεια που έκανε απέναντι στη Σερβία φαίνεται πως κόστισε στην Εθνική Γυναικών. Η Γαλανόλευκη ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τη Σλοβενία με 59-56, στο δεύτερο παιχνίδι της για το Eurobasket της Τσεχίας, αλλά παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Όλα θα κριθούν τη Δευτέρα, στην αναμέτρησή της με τη Γαλλία (21.30).

Μεγάλη πρωταγωνίστρια για την Ελλάδα η Καλτσίδου, με 23 πόντους, ενώ η Μάλτση έμεινε στους 10, έχοντας κάκιστα ποσοστά.

Η εθνική πήγε στο ημίχρονο προηγούμενη με +10 (33-23) και ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου (στο 34′ ‘ηταν μπροστά στο σκορ με 52-50). Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, η ελληνική ομάδα πλήρωσε τις κακές της επιλογές στην επίθεση, δεν είχε .. καθαρό μυαλό και είδε τις Σλοβένες να βάζουν μεγάλα σουτ με την Έρκιτς και να φτάνουν στη νίκη.

Επόμενος αντίπαλος η Γαλλία την Δευτέρα (19/6). Από τον όμιλο προκρίνονται οι τρεις πρώτες ομάδες, με τον πρώτο να περνά κατευθείαν στα προημιτελικά.

Δεκάλεπτα: 14-12, 33-23, 47-44, 56-59

ΕΛΛΑΔΑ (Κεραμιδάς): Σταμολάμπρου 3, Σταμάτη 5, Λύμουρα, Σπυριδοπούλου, Μάλτση 10 (6 α), Νικολοπούλου 2, Σωτηρίου 4, Κοσμά, Σπανού 9, Καλτσίδου 23 (7ρ), Χριστινάκη, Φασούλα

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Γκργκιτς ): Όμπλακ 11 , Ζντόλσεκ, Έρκιτς 11 , Πρέζελι 3, Αμπράμοβιτς , Μπάριτς 5, Γιακόβινα 2, Πίρσιτς 7, Λίσετς 15, Τρέμπετς, Έβανς 5, Ότσβιρκ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αθλητικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Αθλητικά: Περισσότερα άρθρα
Ο Κέντρικ Ναν MVP της Euroleague
O Αμερικανός κέρδισε την ψηφοφορία από φιλάθλους, Media, αρχηγούς και προπονητές των 18 ομάδων της διοργάνωσης
Ο Κέντρικ Ναν 2