Πέμπτη, 18 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Χρήστος Ταπούτος: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση ο ορθοπεδικός που κατηγόρησε για ιατρικό λάθος σε επέμβαση στο χέρι του

Χρήστος Ταπούτος: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση ο ορθοπεδικός που κατηγόρησε για ιατρικό λάθος σε επέμβαση στο χέρι του
ΦΩΤΟ intime

Σε φυλάκιση 18 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο ορθοπεδικός, που είχε κατηγορηθεί από τον άλλοτε διεθνή αθλητή, Χρήστο Ταπούτο, για ιατρικό λάθος από αμέλεια.

Ο Χρήστος Ταπούτος αναγκάστηκε να σταματήσει το μπάσκετ μετά από μία επέμβαση που έκανε σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, με τον εν λόγω ορθοπεδικό να του προκαλεί ζημιά στο μέσο νεύρο του αριστερού χεριού του. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Πανιωνίου, πήγε έτσι την υπόθεση στα δικαστήρια και δικαιώθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

«Η απόφαση, μετά έξι χρόνια, είναι ηθική δικαίωση γι’ αυτόν», είπε η συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας Γιάννα Παναγοπούλου. Η επέμβαση έγινε τον Απρίλιο του 2017 και έξι χρόνια μετά καταδικάστηκε για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια ο ορθοπεδικός χειρουργός που είχε αναλάβει την αποκατάσταση, ενώ αθώος κρίθηκε ο συνεργάτης του, επίσης χειρουργός.

Σύμφωνα με το voria.gr, ο Ταπούτος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η επέμβαση έγινε για την αποκατάσταση ρήξης τένοντα του αριστερού του χεριού, όμως από λάθη του γιατρού προκλήθηκε σοβαρός τραυματισμός στο μέσο νεύρο του χεριού, με συνέπεια να υποστεί σοβαρή βλάβη και να έχει μόνιμη αναπηρία. «Σοβαρά ιατρικά λάθη, προκάλεσαν μόνιμη σωματική αναπηρία στον εντολέα μου, παίκτη της Εθνικής Ομάδας και διεθνή μπασκετμπολίστα Χρήστο Ταπούτο, ο οποίος εξ’ αυτού αναγκάστηκε και να διακόψει βίαια την επαγγελματική του πορεία στο μπάσκετ, ενώ ήταν στο απόγειο», σημείωσε η κυρία Παναγοπούλου.

Στην απολογία του ο γιατρός αρνήθηκε την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης, υποστηρίζοντας ότι όλα έγιναν όπως προβλέπονται, με τη μέθοδο που είναι ενδεδειγμένη, όπως είχε κάνει και σε άλλες επεμβάσεις αθλητών του μπάσκετ.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις