Ο πρώην επικεφαλής της ιατρικής ομάδας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Θέος, αναφέρθηκε σε όσα έγιναν στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στο “Καραϊσκάκης”, που διεκόπη μετά την πτώση κροτίδας και τον τραυματισμό του Χουάνκαρ
Ο Χρήστος Θέος δήλωσε κατηγορηματικά πως ο Χουάνκαρ ήταν σε θέση να αγωνιστεί και “fit to play” μετά την πτώση κροτίδας στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
“Ο Ολυμπιακός απώλεσε αδικαιολόγητα 4 βαθμούς, ο Παναθηναϊκός έλαβε 3 βαθμούς που δεν πήρε ποτέ στο γήπεδο” τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην επικεφαλής της ιατρικής ομάδας των “ερυθρολεύκων”.
Η συνέντευξη του Χρήστου Θέου:
Κύριε Θέο τον τελευταίο καιρό είστε από τα πρόσωπα της επικαιρότητας…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Δυστυχώς για μένα. Όποιος με γνωρίζει, ξέρει πολύ καλά ότι ποτέ δεν το επεδίωξα. Όμως πράγματι μπήκα στα φώτα της δημοσιότητας και κάποιοι, μάλιστα, προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Προσωπικά είχα αλλαγές και σε αθλητικό επίπεδο, ο Ολυμπιακός απώλεσε αδικαιολόγητα 4 βαθμούς, ο Παναθηναικός έλαβε 3 βαθμούς που δεν πήρε ποτέ στο γήπεδο!»
Για την ουσία της υπόθεσης. Εκείνο το βράδυ, ο Χουάνκαρ τραυματίστηκε ή όχι; Μπορούσε να συνεχίσει η όχι;
«Όπως ξέρετε απο το πρώτο λεπτό ήμουν δίπλα στο γιατρό κ. Γώγο και τον Χουάνκαρ. Ο ίδιος ο γιατρός του αγώνα, ο κ Γώγος είπε μετά απο λίγα λεπτά που είχε σταματήσει ο αγώνας ότι δε βλέπει κάποιο παθολογικό η νευρολογικό θέμα και ο ποδοσφαιριστης είναι «οκ» να συνεχίσει. Την ίδια ξεκάθαρα άποψη είχα κι εγώ. Στην συνέχεια δέχτηκε πιέσεις εκβιαστικές απο το τηλέφωνο και δεν αποτύπωσε στο χαρτί το «οκ» που έλεγε αρχικά. Ο ποδοσφαιριστής ήταν fit to play».
Και μετά τι έγινε γιατρέ; Πως φτάσαμε σε άλλες γνωματεύσεις που έπαιξαν ρόλο στην εκδίκαση;
«Η ομάδα του επέμενε να έρθει ασθενοφόρο του «Υγεία» να τον πάρει. Απο εκείνη κιόλας την στιγμή αρχίσει η παραβίαση όλων των ιατρικών πρωτοκόλλων! Που ακούστηκε να υποστηρίζουν από τη μια ότι ο παίκτης πρέπει να πάει στο νοσοκομείο και απο την άλλη να μην πηγαίνουν στα πλησιέστερα νοσοκομεία;
Είναι δυνατόν να επικαλούνται κάτι επείγον και να διακομίζεται στο νοσοκομείο δυο ώρες μετά;
Ο νοσηλευτής που παρέλαβε τον ποδοσφαιριστή, μας είπε και έγραψε στα έγγραφα της εισαγωγής ότι δεν έχει το παραμικρό, στέκεται άνετα, είναι περιπατητικός, δεν έχει κάποιο τραυματισμό.
Τα ίδια, δηλαδή ότι δεν υπήρχε κάτι παθολογικό με ενημέρωσαν και οι εφημερεύοντες ιατροί. Εν συνεχεία εμφανίστηκε ο κύριος Πολιτάκης, διευθυντής της παθολογικής κλινικής μαζί με τον κ. Νομικό διευθυντή ΩΡΛ του «Υγεία», ο οποίος από ότι διαπίστωσα δεν εφημέρευε, αλλά βρέθηκε επι τούτου, αφού και εκείνος μου ανακοίνωσε ότι διενήργησε την ΩΡΛ εκτίμηση και μου ανέφερε τα αποτελέσματα της πρώτης εξέτασης (ακοόγραμμα).
Στο ακοόγραμμα αυτό ο παίκτης βρέθηκε με ακουστική οξύτητα στα 80db στο αριστερό του αυτί! Μετά από αυτό το αποτέλεσμα εγώ ζήτησα να γίνει αντικειμενική εξέταση με προκλητά δυναμικά. Και μετά απο λίγα λεπτά στην εξέταση των προκλητών δυναμικών που έγινε απο την ειδική ΩΡΛ κυρία Βασιλείου στο «Μητέρα» τα ντεσιμπέλ ήταν 30! Στο ακοόγραμμα έχουμε υποκειμενικό αποτέλεσμα, αφού απαντά ο ασθενής αν ακούει ή όχι, ενώ στα προκλητά δυναμικά έχουμε μια αντικειμενική εξέταση. Είναι αδύνατον πάντως να υπάρχουν τέτοιες διαφορές.
Απορώ λοιπόν κι εγώ για την πρώτη εξέταση, απορώ και τελικά για ποιο λόγο ο κύριος Νομικός κράτησε τον παίκτη να διανυκτερεύσει στο νοσοκομείο, εφόσον βάση της δεύτερης αντικειμενικής εξέτασης μπορούσε να μεταβεί στην οικία του! Επίσης η γνωμάτευση που είδαμε μετά από τον κ. Νομικό και παρουσιάστηκε όπως με ενημέρωσαν και στην εκδίκαση, ήταν εκτός πραγματικότητας!».
Συνεπώς θεωρείτε ξεκάθαρα ότι ο παίκτης ήταν σε θέση να παίξει.
«Προφανώς! Ένας αθλητής τέτοιου επιπέδου δεν μπορούσε να παίξει επειδή έχει… υπαισθησία στο ενα αυτί; Σε ένα νυχτερινό κέντρο να πάτε, αν το πρωί πάτε για ακοόγραμμα θα έχετε υπαισθησία».