Τρίτη, 29 Οκτ.
18oC Αθήνα

Χρυσή Μπάλα: Κέιν – Εμπαπέ κορυφαίοι επιθετικοί στον κόσμο, ο Εμιλιάνο Μαρτίνες καλυτερος τερματοφύλακας

Χρυσή Μπάλα: Κέιν – Εμπαπέ κορυφαίοι επιθετικοί στον κόσμο, ο Εμιλιάνο Μαρτίνες καλυτερος τερματοφύλακας

Οι Χάρι Κέιν και Κιλιάν Εμπαπέ κατέκτησαν το βραβείο του καλύτερου επιθετικού της χρονιάς στην τελετή της Χρυσής Μπάλας, με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες να παίρνει το αντίστοιχο τίτλο για τον τερματοφύλακα.

Στα χέρια των Χάρι Κέιν και Κιλιάν Εμπαπέ κατέληξε το βραβείο για τους κορυφαίους επιθετικούς της χρονιάς στην τελετή της Χρυσής Μπάλας. Οι δυο παίκτες μοιράστηκαν το βραβείο Γκερντ Μίλερ, καθώς αμφότεροι σκόραραν 52 γκολ, με αποτέλεσμα να υπάρξει ισοβαθμία.

Ωστόσο στο Παρίσι εκεί που πραγματοποιείται η λαμπερή τελετή, βρέθηκε μόνο ο Κέιν, καθώς ο Εμπαπέ δεν ταξίδεψε όπως και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς μποϊκοτάρουν τον θεσμό!

Το αντίστοιχο βραβείο για τον τερματοφύλακα της σεζόν ή αλλιώς ο τίτλος «Λεβ Γιασίν» κατέληξε στα χέρια του Εμιλίανο Μαρτίνες! Ο Αργεντινός πορτιέρο, ο οποίος είχε αναδειχθεί κορυφαίος και για τη σεζόν 2023, έκανε το back-to-back, αποδεικνύοντας πως είναι ο κορυφαίος γκολκίπερ στον κόσμο.

Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος τίτλος κατακτιέται από ένα τερματοφύλακα για 2 συνεχόμενες σεζόν, με τον «Dibu» όπως είναι το παρατσούκλι του να γράφει ιστορία.

Οι Ντοναρούμα, Λουνίν, Μενιάν, Μαρτίνες και Σιμόν ήταν οι έτεροι υποψήφιοι που βρέθηκαν κάτω από τον Μαρτίνες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις