Site icon NewsIT

Χρυσό για τους μαθητές από το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ

02.07.2024 | 14:16
Χρυσό για τους μαθητές από το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ

Με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος είναι εδώ και λίγες ώρες οι μαθητές από το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, που κατέκτησαν την πρώτη θέση στο Μακάο της Κίνας, στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα μπάσκετ.

Η σάλα, μετά το τελευταίο καλάθι, «ντύθηκε» στα γαλανόλευκα και οι πανηγυρισμοί ακούστηκαν από άκρη σε άκρη του παρκέ, ενώ τα χαμόγελα των μαθητών και των προπονητών τους περίσσευαν, όταν γράφτηκε το τελικό σκορ (74-63 νίκη επί της Γαλλίας).

«Δεν μπορούμε να περιγράψουμε τα συναισθήματά μας, πόση χαρά και πόση δύναμη μαζί, όλα μοιάζουν μαγικά και σαν όνειρο» λένε οι μαθητές, που ανυπομονούν να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη με τα χρυσά μετάλλια.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η διευθύντρια του σχολείου Σταυρούλα-Αιμιλία Φουντά εξέφρασε ικανοποίηση και περηφάνια για τους ταλαντούχους μαθητές, οι οποίοι κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και προπονήθηκαν εντατικά προκειμένου να κατορθώσουν ν’ ανέβουν στην κορυφή του βάθρου.

«Τα παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα στο λύκειο είχαν ήδη ένα βαρύ πρόγραμμα από τα μαθήματα και όμως το πάθος, η αγάπη, η χαρά που τους προσφέρει το άθλημά τους είναι αυτά που τους έδωσαν τα εφόδια από την αρχή και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους», δήλωσε η κ. Φουντά.

Στη διοργάνωση πήραν μέρος 20 χώρες και οι μαθητές από τη Θεσσαλονίκη έβγαλαν εκτός τους αντιπάλους τους, δίνοντας, σήμερα το πρωί, την τελική αναμέτρηση με την Γαλλία, που υπέκυψε στις πάσες και τα σουτ των χρυσών πρωταθλητών. Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης κληρώθηκε να αγωνιστεί στον 2ο όμιλο, με αντίπαλες ομάδες από Κύπρο, Τουρκία, Βουλγαρία και Κίνα.

Εκτός από τον τελικό, που έχει πλέον άρωμα Ελλάδας, στην Κίνα θα διεξαχθούν εργαστήρια που έχουν σχέση με την ασφάλεια των μαθητών σε αθλητικούς χώρους, καθώς επίσης και το αντιντόπινγκ στον αθλητισμό.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version