Τρίτη, 8 Οκτ.
24oC Αθήνα

«Υπόκλιση» στον Αντρές Ινιέστα από Μπαρτσελόνα, εθνική Ισπανίας και Ρεάλ Μαδρίτης

«Υπόκλιση» στον Αντρές Ινιέστα από Μπαρτσελόνα, εθνική Ισπανίας και Ρεάλ Μαδρίτης
Reuters

Ο Αντρές Ινιέστα είδε τις Μπαρτσελόνα και εθνική Ισπανίας να τον “αποχαιρετούν” με αποθεωτικά video ενώ είδε ακόμα και την Ρεάλ Μαδρίτης να του δίνει μια… υπόκλιση, τώρα που κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Ο Αντρές Ινιέστα ανακοίνωσε και- με επίσημη συνέντευξη Τύπου ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση σε ηλικία 40 ετών, μετά από μια λαμπερή καριέρα γεμάτη τρόπαια που διήρκεσε 24 χρόνια.

Ο Ινιέστα Αντρές κέρδισε εννέα τίτλους LaLiga με την Μπαρτσελόνα, τέσσερις τίτλους Champions League, έξι Κύπελλα Ισπανίας, δύο Σούπερ Καπ UEFA και τρία Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων της FIFA, πολλά από αυτά μαζί με τον Τσάβι.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Μπαρτσελόνα δημιούργησε ένα video, “παρουσιάζοντας” κάποιες από τις μεγάλες στιγμές της καριέρας του παίκτη που βγήκε από την “Μασία” και θριάμβευσε.

Ο Ινιέστα έκανε 131 εμφανίσεις για την Ισπανία, σημειώνοντας το μοναδικό γκολ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 11 Ιουλίου του 2010 για να κερδίσει η χώρα του την Ολλανδία καθώς σήκωσε τον παγκόσμιο τίτλο για πρώτη φορά.

Η “ρόχα” δημιούργησε και αυτή ένα video για να πει το δικό της “αντίο” στον Ινιέστα. Από το ντεμπούτο του στις 27 Μαίου το 2006 με τον Λουίς Αραγονές, στις δύο κατακτήσεις Euro το 2008 και το 2012 και φυσικά στο γκολ της ζωής του στον τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής.

Την ίδια στιγμή, η Ρεάλ Μαδρίτης -σαν παράδειγμα ποδοσφαιρικού πολιτισμού και αναγνώρισης στο “μεγάλο” αντίπαλο- εξέδωσε ανακοίνωση για το “αντίο” του Ινιέστα, εκφράζοντας το θαυμασμό και για όσα πέτυχε στην καριέρα του και χαρακτηρίζοντάς τον ως “… έναν από τους μεγάλους θρύλους του ισπανικού και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου”.

Η ανακοίνωση της Ρεάλ Μαδρίτης

“Μετά την ανακοίνωση του Αντρές Ινιέστα ότι θα αποσυρθεί από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, η Ρεάλ Μαδρίτης, ο πρόεδρός της και το Διοικητικό της Συμβούλιο επιθυμούν να εκφράσουν την αναγνώριση, τον θαυμασμό και την αγάπη τους για έναν από τους μεγάλους θρύλους του ισπανικού και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ο Αντρές Ινιέστα έχει συμβάλει στο μεγαλείο του αθλήματος με το ποδόσφαιρο και τις αξίες του, πέρα από τους πολυάριθμους τίτλους που έχει κατακτήσει κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Το εμβληματικό του γκολ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 στη Νότια Αφρική θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων των Ισπανών φιλάθλων.

Η Ρεάλ Μαδρίτης εύχεται στον ίδιο και σε ολόκληρη την οικογένειά του καλή τύχη σε αυτό το νέο στάδιο της ζωής του”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις