Site icon NewsIT

Ζίκο: “Ο Νεϊμάρ δεν είναι άξιος για αρχηγός της Βραζιλίας”

10.08.2016 | 14:02
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Τα βέλη του στον αρχηγό της εθνικής Βραζιλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο έριξε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της “σελεσάο”, Ζίκο, χαρακτηρίζοντάς τον επιθετικό της Μπαρτσελόνα... ακατάλληλο να φορά το περιβραχιόνιο.

Η «λευκή» ισοπαλία στην πρεμιέρα με τη Νότια Αφρική, που έπαιζε με δέκα παίκτες την τελευταία μισή ώρα, απογοήτευσε όλους τους φίλους της Ολυμπιακής ομάδας της Βραζιλίας. Το ίδιο αποτέλεσμα, που έφτασε στη συνέχεια απέναντι στο Ιράκ, προκάλεσε συναγερμό, αφού όλοι γνωρίζουν ότι ο Νειμάρ και η παρέα του θα χρειαστεί να νικήσουν τη Δανία, για να αποφύγουν τον αποκλεισμό και το πατατράκ.

Ο Ζίκο, ακρογωνιαίος λίθος στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, είπε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν “ντροπή” γι αυτό που αντιπροσωπεύει το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας. “Αλλά τα τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο στη χώρα μας υπήρξε η μια ντροπή μετά την άλλη. Αυτή θα είναι η τελευταία μιας σειράς,» τόνισε ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού στο περιθώριο της εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο Ρίο από έναν από τους χορηγούς του. Αλλά η κριτική για την Ολυμπιακή ομάδα δεν τελείωσε εκεί.

“Η πίεση του κόσμου παίζει αποφασιστικό ρόλο στην απόδοση της Βραζιλίας; Θα έπρεπε να είναι διαφορετικά. Η φανέλα της Βραζιλίας είναι πάρα πολύ βαριά; Θα πρέπει να αστειεύεται όποιος λέει τέτοια πράγματα. Σήμερα είναι πολύ ελαφριά, φτιαγμένη από το καλύτερο ύφασμα στον κόσμο, σίγουρα καλύτερο από εκείνο των δικών μου χρόνων. Το γεγονός ότι παίζει στο σπίτι, εδώ στη Βραζιλία, θα πρέπει να είναι ένα πλεονέκτημα, και αν κάποιος είναι καλός πρέπει να είναι σε θέση να το κάνει και να δείξει τη χαρά του αυτή . Αυτή την δικαιολογία για την πίεση δεν την αποδέχομαι. Έχουμε την ομάδα για να κερδίσουμε. Ομως οι σημερινοί παίκτες έχουν την τάση να ξεχνάνε ότι είναι επαγγελματίες,» πρόσθεσε ο διάσημος Βραζιλιάνος.

Μεταξύ των παικτών που είναι στο στόχαστρο του σημερινού προπονητή της Γκόα, βρίσκεται ο Νειμάρ, που φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. «Ο αρχηγός της ομάδας μας δεν είναι άξιος γι αυτό, πρέπει να σκέφτεται μόνο για να παίξει το ποδόσφαιρο του» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version