Τρίτη, 3 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Ζωή Καράγγελου για το χρυσό της μετάλλιο: «Το να ακούς τον εθνικό ύμνο, να βλέπεις τη σημαία, είναι το καλύτερο συναίσθημα»

Ζωή Καράγγελου για το χρυσό της μετάλλιο: «Το να ακούς τον εθνικό ύμνο, να βλέπεις τη σημαία, είναι το καλύτερο συναίσθημα»
KOE

“Θερμή” υποδοχή στο αεροδρόμιο για την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ζωή Καράγγελου και τα κορίτσια της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης.

Με ζεστές αγκαλιές, ζητωκραυγές και ανθοδέσμες υποδέχθηκαν φίλοι, συγγενείς και εκπρόσωποι της ΚΟΕ, στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, τα κορίτσια της Εθνικής μας ομάδας Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, που επέστρεψαν την Τρίτη (3/9) από τη Λίμα του Περού, όπου έλαβαν μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας junior (Νέων-Νεανίδων).

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα φώτα “έπεσαν” στη Ζωή Καράγγελου, η οποία κατέκτησε το ιστορικό χρυσό μετάλλιο στο Ελεύθερο Σόλο, ενώ υπήρξαν κι άλλα πλασαρίσματα με την 5η θέση στον κόσμο στο Ελεύθερο Ομαδικό και την 6η στο Ελεύθερο Ντουέτο.

Στο αεροδρόμιο βρέθηκε ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τα αθλήτριες και μοίρασε ανθοδέσμες. Παρούσα και η έφορος του αθλήματος Δέσποινα Καράμπελα.

Στην αποστολή μετείχαν οι αθλήτριες: Ζωή Καράγγελου (Τεχνικό & Ελεύθερο Σόλο, Τεχνικό & Ελεύθερο Ομαδικό, Acrobatic Routine), Βασιλική Θάνου (Τεχνικό & Ελεύθερο Ντουέτο, Τεχνικό & Ελεύθερο Ομαδικό, Acrobatic Routine), Σοφία Ρηγάκου (Τεχνικό & Ελεύθερο Ντουέτο, Τεχνικό & Ελεύθερο Ομαδικό, Acrobatic Routine), Θάλεια Δαμπάλη (Τεχνικό & Ελεύθερο Ομαδικό, Acrobatic Routine), Εστέλλα Καραμανίδου (Τεχνικό & Ελεύθερο Ομαδικό, Acrobatic Routine), Αθηνά Καμαρινοπούλου (Τεχνικό & Ελεύθερο Ομαδικό, Acrobatic Routine), Όλγα Ιμβριώτη (Τεχνικό & Ελεύθερο Ομαδικό, Acrobatic Routine), Άρτεμη Κουτράκη (Τεχνικό & Ελεύθερο Ομαδικό, Acrobatic Routine).

Τις συνόδευσαν οι ομοσπονδιακές προπονήτριες Αναστασία Γκούτσεβα και Ναταλία Τσερνέτσκα, ο φυσικοθεραπευτής Γιώργος Δεμέτης και ο αρχηγός αποστολής Γιάννης Μαρτάτος. Μαζί τους ταξίδευσε και η διεθνής κριτής στη World Aquatics, Πανδώρα Καρακούση.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ελεύθερο σόλο, Ζωή Καράγγελου, μίλησε για την επιτυχία, τα συναισθήματά της και τους κόπους που έκανε για να φτάσει σε αυτό το σημείο: “Το να ακούς τον εθνικό ύμνο, να βλέπεις τη σημαία, είναι το καλύτερο συναίσθημα. Δεν υπάρχουν λόγια για να το περιγράψω. Εννοείται πως πίσω από το το μετάλλιο υπάρχουν κόποι, προσπάθεια. Δεν ήταν και η καλύτερη χρονιά, αλλά έκλεισε πάρα πολύ καλά. Και ήταν και η τελευταία μου χρονιά στα junior. Είμαι ευγνώμον που το κατάφερα αυτό. Είμαι περήφανη. Πραγματικά, δεν υπάρχουν λόγια.

Στήριγμά μου ήταν οι οικογένειά μου, οι φίλοι μου, οι προπονήτριές μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΚΟΕ, στον γυμναστή μας, στον φυσικοθεραπευτή μας. Το μετάλλιο αυτό το αφιερώνω σε όσους πίστεψαν σε εμένα και χάρηκαν με τη χαρά μου, που το έφερα στην Ελλάδα.”

Όσον αφορά το μέλλον, που θα την βρει στην senior κατηγορία: “Υπάρχουν στόχοι, πολλά όνειρα. Δεν έχουν ταβάνι. Πάμε για ακόμα περισσότερα. Για πιο ψηλά. Το μέλλον είναι μπροστά. Όλες οι πόρτες ανοικτές. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις