Site icon NewsIT

Ζβέρεφ – Τσιτσιπάς 0-2: Λύγισε τον Γερμανό και έκλεισε ραντεβού με Χατσάνοφ στα προημιτελικά του Monte Carlo Masters

11.04.2024 | 16:42
Ζβέρεφ – Τσιτσιπάς 0-2: Λύγισε τον Γερμανό και έκλεισε ραντεβού με Χατσάνοφ στα προημιτελικά του Monte Carlo Masters

Tennis - ATP Masters 1000 - Monte Carlo Masters - Monte Carlo Country Club, Roquebrune-Cap-Martin, France - April 8, 2024 Greece's Stefanos Tsitsipas in action during his round of 64 match against Serbia's Laslo Djere REUTERS/Denis Balibouse

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε συνέχεια στην εξαιρετική πορεία του στο Μόντε Κάρλο. Δίχως να χάσει σετ, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ξεπέρασε και το εμπόδιο του Σάσα Ζβέρεφ (5-7, 6-7) και έκλεισε θέση στα προημιτελικά, όπου θα συναντήσει τον Χατσάνοφ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγωνίζεται στην αγαπημένη του χωμάτινη επιφάνεια και έχει βρει και πάλι τον καλό εαυτό του. Ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και κόντρα στον ισχυρό Σάσα Ζφέρεφ, τον οποίο νίκησε χωρίς να χάσει σετ (5-7, 6-7).

Ο Τσιτσιπάς θα μπορούσε να είχε κερδίσει πιο εύκολα, εάν δεν χαλάρωσε στο δεύτερο σετ, πετώντας πάρα πολλές ευκαιρίες για να τελειώσει το παιχνίδι.

Πλέον, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Χατσάνοφ στα προημιτελικά, ο οποίος απέκλεισε νωρίτερα τον Μεντβέντεφ.

Ο αγώνας

Οι δυο αθλητές πήγαν… χέρι – χέρι στο πρώτο σετ, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να παίρνει με δυσκολία το 5ο του game και να κρατάει το σερβίς του, φτάνοντας στο 2-3.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ δεν κατάφερε να κάνει το break ούτε στο 7ο game (3-4) για να έρθει τελικά ο Έλληνας πρωταθλητής και να του το “σπάσει” στο 12ο game, παίρνοντας το πρώτο σετ (5-7) μετά από 57 λεπτά αγώνα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν εντυπωσιακός και στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, φτάνοντας να προηγείται με 5-0! Ωστόσο, χαλάρωσε υπερβολικά, πέταξε πολλές ευκαιρίες και έδωσε το δικαίωμα στον Ζβέρεφ να ελπίζει σε μία επική ανατροπή, αφού πήρε πέντε σερί game και ισοφάρισε 5-5.

Τελικά, το δεύτερο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ, εκεί όπου ο Έλληνας τενίστας ήταν πιο ψύχραιμος και έφτασε στη νίκη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε για τέταρτη σερί χρονιά στα προημιτελικά του τουρνουά του Μόντε Κάρλο. Εκεί θα συναντήσει την Παρασκευή (12/4) τον Κάρεν Χατσάνοφ.

Πρόκειται για τον Ρώσο τενίστα που απέκλεισε τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στη φάση των “16”. Ο Χατσάνοφ δεν είναι κακός στο χώμα, ωστόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στα ημιτελικά, αρκεί να δώσει συνέχεια στις σπουδαίες εμφανίσεις που κάνει στο Μόντε Κάρλο τις τελευταίες ημέρες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version