Τρίτη, 15 Οκτ.
20oC Αθήνα

BYD: Όλα τα μάτια στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα του SEALION 7

BYD: Όλα τα μάτια στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα του SEALION 7

Φαίνεται ότι το Παρίσι ταιριάζει στην κινεζική εταιρεία τεχνολογίας νέας ενέργειας BYD.

Κι αυτό επειδή από την πρώτη της εμφάνιση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της «πόλης του φωτός», πριν δύο χρόνια, το 2022, πρώτη σε μεγάλη ευρωπαϊκή έκθεση, η BYD κατάφερε να εδραιώσει την παρουσία της και παράλληλα να εκτοξεύσει τις παραγωγές της.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ η εταιρεία χρειάστηκε 13 χρόνια για να παράξει 1 εκατ. οχήματα, για να φθάσει από τα 7 στα 9 εκατ. χρειάστηκε μόνο 6 μήνες! Τέτοια είναι η πρόοδος της μάρκας.

Στο Παρίσι, λοιπόν, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα διαρκέσει έως τις 20 Οκτωβρίου, η BYD έχει σε περίοπτη θέση ένα νέο μοντέλο: το SEALION 7 που κάνει ευρωπαϊκή πρεμιέρα είναι ένα μεσαίου μεγέθους αμιγώς ηλεκτρικό SUV με επιδόσεις, πρακτικότητα και δυναμικό σχεδιασμό που ταιριάζουν στην ευρωπαϊκή αγορά. Πρόκειται για το όγδοο μοντέλο νέας ενέργειας (BEV και PHEV) που θα λανσάρει η BYD στην Ευρώπη και η τελευταία προσθήκη στη σειρά μοντέλων Ocean Series που περιλαμβάνει τα DOLPHIN, SEAL και SEAL U.

Με συνολικό μήκος 4,830μ. και μεταξόνιο 2,930μ., σε συνδυασμό με χαρακτηριστικά όπως η ασφάλεια που προσφέρει στα μακρινά ταξίδια η ταχύτητα ταχείας φόρτισης έως και 230kW και οι εντυπωσιακές επιδόσεις (τελική ταχύτητα 215 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα μόλις σε 4,5 δευτερόλεπτα στην τετρακίνητη έκδοση), το SEALION 7 υιοθετεί την επαναστατική μπαταρία τύπου Blade Battery, τη δομή Cell-to-Body (CTB) και τις τελευταίες εξελίξεις στις διεπαφές στο εσωτερικό των αυτοκινήτων.

Το SEALION 7 σχεδιάστηκε στο στούντιο της BYD στο Shenzhen της Κίνας και το μπροστινό μέρος ενσωματώνει ένα μοτίβο σε σχήμα «X», γνωστό από άλλα μοντέλα της Ocean Series. Φέρει προβολείς LED Dual U και το χαμηλό μπροστινό μέρος έρχεται σε ισορροπία σε σχέση με την στρογγυλεμένη οροφή και το τύπου fastback πίσω μέρος που κοσμείται από μια λεπτή ducktail αεροτομή. Επίσης, οι χωνευτές χειρολαβές που μαζεύονται μέσα στην ίδια την πόρτα όταν το SEALION 7 βρίσκεται σε κίνηση, είναι ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό.

Στην καμπίνα υιοθετούνται υψηλής ποιότητας υλικά και ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού τα καθίσματα διαθέτουν επένδυση από δέρμα vegan ή Nappa.

Το SEALION 7 εξοπλίζεται με μια πλήρη γκάμα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού και αξιοποιεί την αρχιτεκτονική e-Platform 3.0 και η δομή Cell-to-Body συμβάλλει στην εξασφάλιση στην υψηλή στρεπτική ακαμψία αλλά και στο χαμηλό κέντρο βάρους.

Οι τετρακίνητες εκδόσεις, με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, φέρουν νέο σύστημα Intelligent Torque Adaption Control (iTAC), που κατανέμει έξυπνα τη ροπή χρησιμοποιώντας torque shift, μειώνοντας τη ροπή και εφαρμόζοντας ακόμη και αρνητική ροπή για να ελαχιστοποιηθεί η ολίσθηση.

Το νέο μοντέλο θα πωλείται από αυτόν τον μήνα στην Ευρώπη, όμως οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2024.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις