Site icon NewsIT

Citroen: Σε άλλη διάσταση τα νέα της SUV μοντέλα

17.10.2024 | 11:00
Citroen: Σε άλλη διάσταση τα νέα της SUV μοντέλα

The Citroen C5 Aircross concept car is displayed on media day at the 2024 Paris Auto Show in Paris, France, October 14, 2024. REUTERS/Benoit Tessier

Σε πλήρη ανάπτυξη η ανανεωμένη και ηλεκτροκίνητη γκάμα της Citroen, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, που θα κλείσει τις πύλες του στις 20 Οκτωβρίου.

Η Citroen αποκαλύπτει για γενναιόδωρη γκάμα από SUV μοντέλα που θα λανσάρονται σταδιακά στην αγορά και θα ενισχύσουν τα ολοκαίνουργια C3 και C3 Aircross που ήδη έχουν τοποθετηθεί εμπορικά.

Σημειώνω ότι το νέο C3 έχει λάβει κιόλας περισσότερες από 50.000 παραγγελίες. Η 4η γενιά ενός εμβληματικού μοντέλου της γαλλικής μάρκας προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη άνεση στο εσωτερικό του με την υιοθέτηση της ανάρτησης Citroen Advanced Comfort, η οποία συμπληρώνει τα επανασχεδιασμένα καθίσματα Advanced Comfort και την έννοια του C-Zen lounge στο ταμπλό. Προσφέρεται σε βενζινοκίνητες εκδόσεις, υβριδικές και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με αυτονομία άνω των 320 χιλιομέτρων.

Από την άλλη, το C3 Aircross, δίνει τη δυνατότητα και 7θέσιας διάταξης στην καμπίνα. Βασισμένο σε νέα πλατφόρμα, προσφέρει την ίδια άνεση με το C3 σε ανάρτηση και καθίσματα και επιπλέον Head-Up Display. Είναι ευέλικτο με μήκος 4,39μ. και διατίθεται σε εκδόσεις βενζίνης, υβριδικές 136 ίππων και ηλεκτρικές (μόνο για την 5θέσια έκδοση).

Στο Παρίσι η Citroen έχει σε παγκόσμια πρεμιέρα το νέο C4, το οποίο στην ανανεωμένη του έκδοση συνεχίζει να συνδυάζει το δυναμισμό ενός crossover που μοιάζει με κουπέ, ενώ φέρει και διακριτικά στοιχεία στυλ SUV. Με νέα καθίσματα Advanced Comfort και νέο πίνακα οργάνων, θα προσφέρεται σε υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις.

Παγκόσμια πρώτη και για το C5 Aircross Concept, με πρωτότυπη, επιβλητική και αεροδυναμική σχεδίαση. Βασίζεται σε μια νέα πολυενεργειακή πλατφόρμα, που μπορεί να ενσωματώσει όλα τα συστήματα κίνησης, με θερμικά, υβριδικά ή ηλεκτρικά μοτέρ και θα παρουσιαστεί το 2025.

 

Στο Παρίσι η Citroen αποκαλύπτει και το παιχνιδιάρικο Ami που θα λανσαριστεί το 2025, έπειτα από 4 χρόνια στην αγορά. Υιοθετεί νέο σχεδιαστικό στυλ, και θα προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία, ως αμιγώς ηλεκτρικό. Μαζί του και η έκδοση AMI Buggy, που προτείνεται για όσους κάνουν δραστηριότητες στη παραλία. Στην πρωτότυπη έκδοση διαθέτει πόρτες με γάντζους για την ασφάλιση σανίδων θαλάσσης, ανοιγόμενη ηλιοροφή με καμβά, οδοντωτούς τροχούς και μια πρόσθετη μπάρα LED.

 

Tags:

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version