Δευτέρα, 21 Οκτ.
17oC Αθήνα

EΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Εκρηξη ενδιαφέροντος από όλο τον κόσμο

EΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Εκρηξη ενδιαφέροντος από όλο τον κόσμο

Η επάνοδος του «εθνικού μας αγώνα», όπως χαρακτηρίζεται το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (WRC), το 2021, εκτόξευσε τη δημοτικότητα του σπορ τόσο στη χώρα μας, όσο και διεθνώς.

Και φέτος, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 είχε πολύ μεγάλη προβολή, από όλα τα μέσα ενημέρωσης, ακόμα και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η κάλυψη του αγώνα σε όλο τον κόσμο, περιελάβανε πάνω από 1.000 προγράμματα ειδήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφηκαν, παρουσιάστηκε αύξηση στην προβολή του αγώνα και το ενδιαφέρον του κοινού αυξήθηκε κατά 12% σε σύγκριση με το 2023, με θεατές από περισσότερες από 58 χώρες να παρακολουθούν τον αγώνα. Ιαπωνία, Τουρκία, Ρουμανία και Ελλάδα, ήταν οι χώρες με την πιο ισχυρή τηλεοπτική παρουσία.

Σε εθνικό επίπεδο, το Cosmote Sport 5 ανέδειξε τον αγώνα προσφέροντας πολλές ώρες κάλυψης, ενώ η ΕΡΤ κατέγραψε την υψηλότερη τηλεθέαση το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, με 570.000 θεατές.

Όσον αφορά στην Ιαπωνία, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις κατέγραψε τη δεύτερη υψηλότερη ακροαματικότητα της χρονιάς, με 890.000 θεατές να παρακολουθούν τον αγώνα, ενώ κορυφαία μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν τις κορυφαίες στιγμές του αγώνα.

Η απήχηση στα social media ήταν εξίσου εντυπωσιακή καθώς οι προβολές βίντεο στο Facebook αυξήθηκαν κατά 41% σε σχέση με το 2023, με περισσότερα από 2,2 εκατομμύρια βίντεο να παρακολουθούνται από το κοινό. Συνολικά, οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφτασαν τα 22,8 εκατομμύρια σε απήχηση, ενώ οι αλληλεπιδράσεις με το κοινό ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις