Τετάρτη, 24 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Επίσημη αποκάλυψη για τη νέα BMW X5

Επίσημη αποκάλυψη για τη νέα BMW X5

Η 3η γενιά του πολυτελούς SUV της BMW κάνει στροφή προς την οικονομία και το περιβάλλον και θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμη με 4κύλινδρo μοτέρ και δικίνητη έκδοση.

Η νέα BMW X5 θα διαθέτει για πρώτη φορά στην γκάμα έναν 4κύλινδρο 2λιτρο ντίζελ κινητήρα και προαιρετικά θα μπορεί να παραγγελθεί με κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς. Η έκδοση που θα προκύψει από αυτόν τον συνδυασμό θα ονομάζεται sDrive25d και σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία, η συγκεκριμένη έκδοση, που θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τον Δεκέμβριο του 2013, θα εξασφαλίζει στο θηριώδη SUV μέση κατανάλωση 5,7 lt/100 km και μόλις 149 gr/km εκπομπές CO2. 

Η απόφαση της βαυαρικής φίρμας να τοποθετήσει 4κύλινδρο μοτέρ κάτω από το καπό της νέας Χ5 είναι ξεκάθαρα απάντηση στην MercedesBenz που έκανε το ίδιο στην τελευταία MClass. Ωστόσο, η απόφαση να δημιουργήσει έκδοση με κίνηση στους δυο μόνο τροχούς είναι πρωτιά για την κατηγορία των μεγάλων SUV. 

Η νέα Χ5 θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό στην Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με τις πωλήσεις στη γερμανική αγορά να ξεκινούν το Νοέμβριο και σταδιακά να επεκτείνονται και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές. 

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε