Πέμπτη, 18 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Formula 1: «Εφιάλτης η οδήγηση της Mercedes φέτος, δεν θα παλέψουμε με Ferrari και Red Bull»

Formula 1: «Εφιάλτης η οδήγηση της Mercedes φέτος, δεν θα παλέψουμε με Ferrari και Red Bull»
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Λιούις Χάμιλτον ενόψει του αυριανού (20/3) Γκραν πρι στο Μπαχρέιν ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής αναφορικά με τους στόχους της Mercedes στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1

Ως εφιάλτη περιέγραψε την εμπειρία της οδήγησης του μονοθεσίου της Mercedes φέτος ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πιλότος, μετά την 5η θέση που κατέκτησε στις κατατακτήριες του Γκραν Πρι στο Μπαχρέιν, τόνισε πως Red Bull και Ferrari θα ξεφύγουν φέτος στην «μάχη» του πρωταθλήματος.

«Γενικά είμαι πολύ χαρούμενος με την 5η θέση, δεδομένου που ήμασταν τις τελευταίες εβδομάδες, με τις δυσκολίες που είχαμε και με τα προβλήματα που υπήρχαν με το μονοθέσιο.

Ήταν λίγο εφιάλτης να οδηγείς, αλλά κρατήσαμε τα κεφάλια μας κάτω και συνεχίσαμε να δουλεύουμε, οπότε είμαι πολύ περήφανος για όλους που έμειναν θετικοί.

Για να φτάσεις 5ος, αυτοί που είναι μπροστά μας είναι σε μεγαλύτερη κατηγορία. Οπότε είμαι χαρούμενος με τη θέση όπου είμαστε. Δεν είναι η μπροστινή σειρά, αλλά θα κάνουμε βελτιώσεις και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.

Η Red Bull με τη Ferrari θα φύγουν μπροστά, οπότε δεν παλεύουμε με αυτούς. Ήταν ένα δευτερόλεπτο μπροστά μας χθες στα τεστ, οπότε το πιο πιθανό είναι να παλέψω με τους τύπους που είναι πίσω από αυτούς.

Προφανώς θα προσπαθήσω να είμαι όσο γρήγορος μπορώ και να φτάσω μπροστά. Όμως, όπως είπα, η επίδοσή τους είναι πιο μπροστά από εμάς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χάμιλτον. 

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις