Site icon NewsIT

Formula 1: Και πάλι θρίαμβος της Ferrari στο Μεξικό αυτή τη φορά – Κλείνει η ψαλίδα Φερστάπεν – Νόρις

27.10.2024 | 23:48
Formula 1: Και πάλι θρίαμβος της Ferrari στο Μεξικό αυτή τη φορά – Κλείνει η ψαλίδα Φερστάπεν – Νόρις

Formula One F1 - Mexico City Grand Prix - Autodromo Hermanos Rodriguez, Mexico City, Mexico - October 27, 2024 Ferrari's Carlos Sainz Jr. in action during the race REUTERS/Henry Romero

Σε ένα από τα πιο επεισοδιακά grand prix φέτος στη Formula 1, η Ferrari πήρε μια ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα, μετά το Οστιν του Τέξας, στο Μεξικό, με νικητή τον Κάρλος Σάινθ.

Ο Ισπανός οδηγός της Ferrari, Κάρλος Σάινθ, ξεκινώντας από την pole position στο grand prix του Μεξικού, στον 20ό από τους 24 αγώνες του πρωταθλήματος, πέτυχε μια μεγάλη νίκη, όχι σε βαθμό που να τον φέρει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αλλά σε ηθική επιβράβευση για τη βελτίωσή του ως πιλότου.

Το grand prix του Μεξικού ξεκίνησε με τον Κάρλος Σάινθ στην pole position, όμως γρήγορα τον αμφισβήτησε το Μαξ Φερστάπεν, επικεφαλής στη βαθμολογία με τη Red Bull.

Το ατύχημα μεταξύ Τσουνόντα και Αλμπον στην εκκίνηση, έφερε τους δύο οδηγούς εκτός αγώνα και το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα.

 

Στη συνέχεια, είχαμε τον Μαξ Φερστάπεν, σε μια διπλή ποινή των 10 δευτερολέπτων (σύνολο 20 δευτ.) για παρεμπόδιση του Λάντο Νόρις, κάτι που δύσκολα βλέπουμε στη Formula 1 και μάλιστα σε 3 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, με αποτέλεσμα να έχουμε ανακατατάξεις στη σειρά του αγώνα.

Με τρεις οδηγούς: Σάινθ, Λεκλέρ και Νόρις να βρίσκονται σε διαφορά κάτω των 10 δευτ., οι υπόλοιποι ήταν… έτη φωτός πίσω, με Χάμιλτον, Ράσελ και Φερστάπεν, που σαφώς επηρεάστηκε από τις ποινές.

Δύο Ferrari μπροστά, μια McLaren, δύο Mercedes και μια Red Bull στη σειρά. Όμως, 7 γύρους πριν το φινάλε, ο Λεκλέρ με τη Ferrari έκανε ένα λάθος που του κόστισε τη 2η θέση, με τον Νόρις να περνά.

Η λογική έλεγε ότι δεν θα αλλάξει η κατάσταση, καθώς οι διαφορές μεταξύ των οδηγών ήταν τεράστιες, πλην του Χάμιλτον με τον Ράσελ, στη μάχη των δύο Mercedes.

 

Η κατάταξη δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τον Σάινθ να πανηγυρίζει, τον Νόρις να μειώνει τη διαφορά από τον Φερστάπεν, τον Λεκλέρ να βάζει δύο Ferrari στο βάθρο, τον Χάμιλτον να ξεπερνά τον ομόσσταλό του Ράσελ και τον Φερστάπεν να τερματίζει 6ος.

Στη βαθμολογία των οδηγών: Φερστάπεν 362, Νόρις 315, Λεκλέρ 291, Πιάστρι 251, Σάινθ 240.

Στη βαθμολογία κατασκευαστών: McLaren 566, Ferrari 527, Red Bull 512, Mercedes 366, Aston Martin 86.

Ο επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος είναι στη Βραζιλία, 1-3 Νοεμβρίου 2024, και η αγωνία κορυφώνεται για την έκβαση του πρωταθλήματος.

Tags:

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version