Site icon NewsIT

Formula 1: Ο Νόρις οριακά στην pole position για το grand prix του Τέξας

20.10.2024 | 11:20
Formula 1: Ο Νόρις οριακά στην pole position για το grand prix του Τέξας

Formula One F1 - United States Grand Prix - Circuit of the Americas, Austin, Texas, United States - October 19, 2024 McLaren's Lando Norris during qualifying REUTERS/Kaylee Greenlee Beal TPX IMAGES OF THE DAY

Το να παραδέχεσαι στο τέλος ότι ήταν ο καλύτερος γύρος στην καριέρα σου, που σου χάρισε και την pole position, όπως είπε ο Λάντο Νόρις μετά τις κατατακτήριες δοκιμές για το grand prix της Formula 1 του Όστιν, στο Τέξας, τα λέει όλα.

Ο Λάντο Νόρις ξεκινώντας για μια ακόμα φορά από την pole position θέλει ασφαλώς να κερδίσει στο Τέξας, να σημειώσει την 4η φετινή του νίκη, μετά τις 22 Σεπτεμβρίου στη Σιγκαπούρη και να μειώσει τη διαφορά του από τον Φερστάπεν, που αυτή τη στιγμή είναι στους 54 βαθμούς.

Κι όλα αυτά καθώς μετά το grand prix του Όστιν ακολουθούν 5 ακόμα αγώνες σε: Μεξικό (25-27/10), Βραζιλία (1-3/11), Λας Βέγκας (21-23/11), Κατάρ (29/11-1/12), Αμπού Ντάμπι (6-8/12). Στη Βραζιλία και στο Κατάρ θα έχουμε και αγώνα sprint το Σάββατο, που δίνει έξτρα βαθμούς, πέραν από το grand prix της Κυριακής.

Ο Λάντο Νόρις πήρε το μέγιστο που μπορούσε από την αναβαθμισμένη McLaren. Οι μηχανικοί βλέποντας από τον χθεσινό αγώνα sprint ότι η Red Bull και η Ferrari έδειχναν πιο γρήγορες, προχώρησαν σε αναβαθμίσεις στο μονοθέσιό τους για να είναι πιο ανταγωνιστικό και αυτό φάνηκε να αποδίδει.

 

Βέβαια, ο Νόρις χρειάστηκε και τον παράγοντα τύχη για να πάρει την pole position, μπροστά από τον Φερστάπεν. Το ατύχημα του Ράσελ, στο τέλος των κατατακτήριων δοκιμών κι ενώ ο Φερστάπεν ήταν στην πίστα και έδειχνε ότι μπορούσε να κάνει αυτός τον ταχύτερο γύρο και να πάρει την pole position, έβαλε τέλος στην προσπάθεια του Ολλανδού, ο οποίος νωρίτερα, την ώρα που έφευγε από τα πιτς με φρέσκα ελαστικά, απέφυγε τη σύγκρουση με τον Γκασλί στο pitlane, την ώρα που έβγαινε από τα πιτς της Alpine.

 

Ο Ράσελ, έχασε τον έλεγχο της Mercedes έχοντας βάλει φρέσκια, μαλακή γόμα ελαστικών, κατέληξε στο χαλίκι και έπειτα στις μπαριέρες, με τους κριτές να ανεμίζουν τις κίτρινες σημαίες, που σήμαινε ότι κανένας οδηγός που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην πίστα δεν μπορούσε να κινηθεί γρήγορα. Ο Νόρις ήταν ήδη μπροστά από τον Φερστάπεν με διαφορά 0,031 δευτερόλεπτα, αλλά ο Ολλανδός στο πρώτο τμήμα της πίστας, πριν γίνει το ατύχημα του Ράσελ, ήταν ταχύτερος κατά 0,2 δευτ. Ουδείς γνωρίζει τι θα γινόταν αν μπορούσε ο Φερστάπεν να ολοκληρώσει το γύρο του. Πάντως ο Νόρις είπε ότι δεν μπορούσε να βελτιώσει τον καλύτερο δικό του.

Τρίτος θα εκκινήσει ο Κάρλος Σάινθ με τη Ferrari, ενώ πλάι του, τέταρτος στο γκριντ θα είναι ο ομόσταβλός του Σαρλ Λεκλέρ, με 5ο τον Όσκαρ Πιάστρι και τη McLaren και 6ο τον Τζορτζ Ράσελ. Ο Γκασλί, θα ξεκινήσει 7ος, μπροστά από τον Αλόνσο και τον Μάγκνουσεν, ενώ και πάλι ο Πέρες δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός, όντας 10ος.

Μεγάλη έκπληξη στα δοκιμαστικά, η αποτυχία του Λιούις Χάμιλτον να προκριθεί στη δεύτερη περίοδο. Μια απότομη υπερστροφή της Mercedes του στέρησε χρόνο και τελικά θα εκκινήσει από την 18η θέση.

Το grand prix του Όστιν θα ξεκινήσει στις 10 σήμερα το βράδυ.

 

Tags:

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version