Πέμπτη, 18 Ιουλ.
38oC Αθήνα

Formula 1: Θρίαμβος για Μαξ Φερστάπεν και 1-2 η Red Bull στο Μπακού

Formula 1: Θρίαμβος για Μαξ Φερστάπεν και 1-2 η Red Bull στο Μπακού
Reuters

Ο Μαξ Φερστάπεν και η Red Bull έκαναν ένα τεράστιο… άλμα για τους φετινούς τίτλους στη Formula 1, με τη νίκη τους στο Μπακού, μετά και τη διπλή εγκατάλειψης της Ferrari στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Μαξ Φερστάπεν εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το πρόωρο τέλος που είχε για τον Σαρλ Λεκλέρ το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν.

Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull κατάκτησε την πρώτη θέση στον όγδοο αγώνας της χρονιάς για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 και -ως επικεφαλής- αύξησε τη διαφορά στη βαθμολογία των οδηγών από τον Μονεγάσκο πιλότο της Ferrari, αυξάνοντας έτσι τις ελπίδες του για ένα δεύτερο συνεχή τίτλο.

Μάλιστα, η Red Bull έκανε το «1-2», αφού πίσω από τον Φερστάπεν τερμάτισε το δεύτερο μονοθέσιο της ομάδας, εκείνο του Μεξικανού Σέρχιο Πέρες, ενώ τις θέσεις στο πόντιουμ συμπλήρωσε ο Τζορτζ Ράσελ (Mercedes), με τέταρτο τον ομόσταβλό του, επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον.

Να σημειωθεί πως η σημερινή (12/6) ήταν μια ακόμα… κακή ημέρα για την Ferrari, αφού και ο έτερος οδηγός της ιταλικής ομάδας, Κάρλος Σάινθ, επίσης εγκατέλειψε τον αγώνα, στον ένατο γύρο!

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις