Τρίτη, 15 Οκτ.
25oC Αθήνα

Geely: Έρχεται στην Ελλάδα αρχές του 2025 ο κινεζικός κολοσσός

Geely: Έρχεται στην Ελλάδα αρχές του 2025 ο κινεζικός κολοσσός

Να, λοιπόν, που μια ακόμα κινεζική μάρκα, και μάλιστα κορυφαία, έρχεται στην Ελλάδα, ξεκινώντας την παγκόσμια και πανευρωπαϊκή επέκτασή της. Η Geely θα εμφανιστεί στη χώρα μας στις αρχές του 2025 και θα ακολουθήσει την πεπατημένη οδό, με αντιπροσώπευση από πολυεθνική εταιρεία.

Πλέον αρχίζει να γίνεται συνήθεια αυτή η μέθοδος αντιπροσώπευσης, διότι οι εταιρείες Fiat έρχονται με κοινοπραξία του ομίλου Βασιλάκη με ισραηλινή εταιρεία, η Renault – Dacia θα εκπροσωπείται, πλέον, στην Ελλάδα από πολυεθνική, ήδη αυτό συμβαίνει με τη Mercedes και την LYNK & Co. Τη Geely φέρνει στην Ελλάδα η GEO Mobility Hellas S.A., θυγατρική της Union Group, μιας πολυεθνικής εταιρείας με εκτεταμένη παρουσία στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, του λιανικού εμπορίου, της ενέργειας και του Real Estate.

Ο κολοσσός Geely, εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, θα ξεκινήσει εμπορικά στη χώρα μας με τη διάθεση μοντέλων Electric, Plug in και Hybrid.

Το πρώτο μοντέλο που θα λανσαριστεί είναι το Geely Galaxy EX5, ένα προηγμένο ηλεκτρικό μικρομεσαίο SUV με 215 ίππους, και αυτονομία 425 χιλιομέτρων με μία φόρτιση. Εξοπλίζεται με την καινοτόμο μπαταρία Geely Short Blade, σχεδιασμένη για διάρκεια ζωής έως και ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα, ενώ φέρει ευρύ φάσμα προηγμένων συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας ADAS.

Η Geely Holdings διαθέτει ένα ποικίλο χαρτοφυλάκιο διεθνών εμπορικών σημάτων, συμπεριλαμβανομένων των VOLVO Cars, GEELY Auto, LYNK & Co, POLESTAR, ZEEKR, LOTUS, PROTON, SMART, FARIZON και άλλων. Απασχολεί πάνω από 190.000 άτομα παγκοσμίως και λειτουργεί πάνω από 30 εργοστάσια και κέντρα έρευνας και ανάπτυξης στην Κίνα, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Μαλαισία.

Η εταιρεία πουλά οχήματα σε πάνω από 75 χώρες, παγκοσμίως και το 2023 άγγιξε τα 2,79 εκατομμύρια πωλήσεις, ήτοι +20% από το 2022, με τζίρο πάνω από 60 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο όμιλος κατατάσσεται για 13η συνεχόμενη φορά στην 185η θέση στις εταιρείες Fortune Global 500.

Ως προς τη Union Group, μητρική εταιρεία της Geo Mobility Hellas S.A., ιδρύθηκε το 1991 και δραστηριοποιείται σε: αυτοκινητοβιομηχανία, λιανικό εμπόριο, υποδομές, ενέργεια και ακίνητα και σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Δανίας, της Πολωνίας, των ΗΠΑ, του Ισραήλ και του Καναδά. Στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Union είναι ο εισαγωγέας των Toyota, Lexus, Geely και Zeekr στο Ισραήλ, έχει αντιπροσωπείες της Toyota και της Nissan στον Καναδά και συμμετέχει στην Inchcape Plc, μια βρετανική πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται σε 32 χώρες σε όλη την Ασία, την Αυστραλία, την Αφρική, την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική στη διανομή, το λιανικό εμπόριο και τις υπηρεσίες αυτοκινήτων.

Ο όγκος πωλήσεων της εταιρείας ανέρχεται σε πάνω 50.000 οχήματα ετησίως, ενώ προσφέρει υπηρεσίες όπως: χρηματοδοτική μίσθωση, χρηματοδότηση, ασφάλιση, πλατφόρμα κοινής χρήσης αυτοκινήτων, εταιρικές υπηρεσίες κλήσης οχημάτων, ενώ λειτουργεί το μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Ισραήλ.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις