Site icon NewsIT

H OMODA & JAECOO στην Ελλάδα

11.09.2024 | 12:14
H OMODA & JAECOO στην Ελλάδα

Η κινεζική εταιρεία OMODA & JAECOO έρχεται στη χώρα μας με σύγχρονα καινοτόμα μοντέλα και ενδιαφέρουσες φρέσκες προτάσεις για την ελληνική αγορά, με σκοπό να φτιάξει το δικό της trend!

Η εταιρεία OMODA & JAECOO, η οποία ανήκει στον όμιλο της κινεζικής Chery -ενός εκ των μεγαλύτερων ομίλων της αυτοκινητοβιομηχανίας της Κίνας- αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα μέχρι τέλος Δεκεμβρίου και το βέβαιο είναι ότι θα ταράξει τα νερά του ανταγωνισμού με τη μοντέρνα σχεδίαση, την τεχνολογία αιχμής και την οικολογική συνείδηση των μοντέλων της.

Πιο συγκεκριμένα, η OMODA & JAECOO περιλαμβάνει το brand OMODA, που απευθύνεται σε όσους θέλουν οικολογικά, έξυπνα τεχνολογικά προηγμένα οχήματα και την JAECOO, η οποία απευθύνεται στο νεανικό κοινό που αναζητά την περιπέτεια με off-road οχήματα συνδυασμένη με έναν εκλεπτυσμένο τρόπο ζωής.

Αρχικά, η OMODA & JAECOO έκαναν ένα σημαντικό βήμα στην παγκόσμια στρατηγική επέκτασής τους με την παρουσίαση δύο πρωτοποριακών ηλεκτρικών οχημάτων σε μία επιτυχημένη εκδήλωση στην Ταϊλάνδη παρουσία εκατοντάδων καλεσμένων και σημαντικών προσωπικοτήτων του χώρου της αυτοκίνησης.

Εκεί παρουσιάστηκαν το OMODA C5 EV, το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της φίρμας και το JAECOO 6, ένα προηγμένο ηλεκτρικό όχημα εκτός δρόμου, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση των εμπορικών σημάτων στην καινοτομία, τη βιωσιμότητα και το σχεδιασμό με επίκεντρο το χρήστη.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το λανσάρισμα στην Ταϊλάνδη αποτελεί βασικό στοιχείο της ευρύτερης στρατηγικής της OMODA & JAECOO για την εδραίωση ισχυρής παρουσίας στις παγκόσμιες αγορές. Η Ταϊλάνδη, ως η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στην ASEAN και κόμβος κατασκευής αυτοκινήτων στη Νοτιοανατολική Ασία, αντιπροσωπεύει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης για τις εν λόγω μάρκες. Η OMODA & JAECOO σχεδιάζει να αναπτύξει ένα τοπικό σύστημα λειτουργίας στην Ταϊλάνδη, αξιοποιώντας βιομηχανικές αλυσίδες παγκόσμιας κλάσης και βασικά τεχνολογικά πλεονεκτήματα για να παρέχουν εξαιρετικές επιλογές κινητικότητας στους χρήστες της Ταϊλάνδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κινεζική φίρμα εκτός της τεχνολογίας και της καινοτομίας, δεσμεύεται να διατηρήσει τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας στην παραγωγή οχημάτων της. Συγκεκριμένα, κάθε μοντέλο πριν βγει στην παραγωγή, υποβάλλεται σε αυστηρές δοκιμές για να πληροί τα παγκόσμια κανονιστικά πρότυπα, διασφαλίζοντας ότι τα οχήματα προσφέρουν στους χρήστες μια εμπειρία «μηδενικού ποιοτικού άγχους». Μάλιστα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Shawn Xu, συμμετέχει προσωπικά σε δοκιμές ακραίων επιδόσεων, αναδεικνύοντας την αφοσίωση της μάρκας στην επίτευξη του άριστου αποτελέσματος.

Στην Ελλάδα

Τα ολοκαίνουρια SUV της OMODA & JAECOO αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο προσεχές διάστημα στην Ελλάδα, προσφέροντας στους καταναλωτές την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα νέο επίπεδο καινοτομίας και πολυτέλειας. Τα μοντέλα αυτά είναι ειδικά σχεδιασμένα για να καλύπτουν τις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών, προσφέροντας ταυτόχρονα εξαιρετική απόδοση και προσοχή στην οικολογική βιωσιμότητα.

Πιο συγκεκριμένα, στην ελληνική αγορά περιμένουμε το λανσάρισμα των OMODA E5, OMODA C5 και JAECOO 7. Το OMODA C5 μήκους 4,40m ανήκει στο C-SUV segment και ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας «Art in Motion». Tο αμιγώς ηλεκτρικό OMODA E5 και το βενζινοκίνητο OMODA C5 θα έρθουν αρχικά στη χώρα μας και στη συνέχεια το πετρελαιοκίνητο. Το ηλεκτρικό OMODA E5 διαφοροποιείται οπτικά από τις θερμικές εκδόσεις λόγω της κλειστής του μάσκας, διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 204PS (150 kW) και μπαταρία 61kWh, η οποία του εξασφαλίζει αυτονομία έως 430km. Η κατανάλωση σύμφωνα με την εταιρεία είναι 15,5kWh/100 km. Το OMODA C5 με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης των 1.5lt αποδίδει 108PS και 210Nm ροπής, ενώ η κατανάλωση σύμφωνα με τον κατασκευαστή είναι 6,9lt/100km. Τέλος, η πετρελαιοκίνητη εκδοχή εξοπλίζεται με έναν τετρακύλινδρο turbo κινητήρα 1.6lt απόδοσης 186PS και 290Nm ροπής ενώ συνδυάζεται με ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Το JAECOO 7 είναι ένα μοντέρνο με φρέσκια σχεδίαση SUV μήκους 4,5m, το οποίο συνδυάζει την αίσθηση της εξερεύνησης και της περιπέτειας με την πολυτέλεια. Θα διατίθεται σε θερμική έκδοση με κινητήρα 1.6lt βενζίνης άμεσου ψεκασμού απόδοσης 147PS (108kW) και 275Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Η Plug-in Hybrid έκδοση, το JAECOO 7 PHEV, εξοπλίζεται με έναν 1.500άρη κινητήρα βενζίνης συνολικής ισχύος 347PS (255kW) και 530Nm ροπής, το οποίο συνοδεύεται από μία μπαταρία 18,3kWh που του προσφέρει δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι 88km, κατά WLTP.

Στην Ευρώπη

Μέχρι σήμερα, οι OMODA και JAECOO έχουν κάνει την είσοδό τους σε αγορές όπως η Ισπανία, η Πολωνία και η Ιταλία, σημειώνοντας σημαντική επιτυχία. Στην Ιταλία, έχουν ήδη συνεργαστεί με πάνω από 30 αντιπροσώπους, ενώ στην Ισπανία έχουν ιδρύσει εργοστάσιο ως μέρος της στρατηγικής τους για βιώσιμη ανάπτυξη και βαθύτερη διείσδυση στην ευρωπαϊκή αγορά​.

Η OMODA και η JAECOO συνεχίζουν να ενισχύουν την παρουσία τους στην Ευρώπη και πρόσφατα διοργάνωσαν το GO PARIS, μια εκδήλωση στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, με στόχο την προβολή των νέων μοντέλων τους και την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητάς τους στην αγορά. Το GO PARIS αποτελεί μέρος μιας σειράς στρατηγικών εκδηλώσεων που στοχεύουν να εισαγάγουν τις δύο μάρκες σε σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές, προωθώντας την καινοτομία και την πολυτέλεια, κύρια χαρακτηριστικά των μοντέλων τους. Τα εν λόγω brands εστιάζουν στη δημιουργία ενός ισχυρού οικοσυστήματος συνεργασιών και υπηρεσιών πωλήσεων σε κάθε αγορά που εισέρχονται, με στόχο να γίνουν ευρωπαϊκές εταιρείες και όχι απλά να εξάγουν αυτοκίνητα στην Ευρώπη.

Λίγα λόγια

Οι OMODA και JAECOO χαρακτηρίζονται ως μάρκες νέας ενέργειας και ανήκουν στον όμιλο της κινεζικής Chery. Η OMODA είναι ένα brand που αντλεί έμπνευση από τη λέξη «Ο» (Oxygen), ένα στοιχείο απαραίτητο για τη ζωή, και τη λέξη «Moda», που αντιπροσωπεύει το μοντέρνο τρόπο ζωής. Ο συνδυασμός αυτών δημιουργεί ένα όχημα που ενσαρκώνει τη φρεσκάδα, την ενέργεια και την τεχνολογία αιχμής. Με το σύνθημα «Cross from Future, Cross for Future», η OMODA απευθύνεται στους καταναλωτές που αναζητούν την καινοτομία και τη βιώσιμη πολυτέλεια. Το όνομα JAECOO είναι εμπνευσμένο από την έννοια του «κυνηγού» (Jäger) και τη λέξη «cool», χαρακτηριστικά που θέλει να περνάει στα οχήματά της. Η JAECOO στοχεύει σε ένα απαιτητικό κοινό που του αρέσει το πολυτελές lifestyle, με μοντέλα που ξεχωρίζουν για την κομψότητα και την τεχνολογία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η OMODA & JAECOO διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη στρατηγική παγκοσμιοποίησης της Chery. Αυτή τη χρονιά, οι πωλήσεις των OMODA & JAECOO ξεπέρασαν σταθερά τις 20.000 μονάδες σε μηνιαία βάση σε διάστημα τριών μηνών, συμβάλλοντας κατά 20,8% στο συνολικό όγκο εξαγωγών του ομίλου. Από το λανσάρισμα της μάρκας πριν από 15 μήνες, οι αθροιστικές πωλήσεις έχουν ξεπεράσει τις 280.000 μονάδες. Αυτή η σημαντική επίδοση έχει τοποθετήσει την εταιρεία OMODA & JAECOO ως την ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα αυτοκινήτων παγκοσμίως. Επί του παρόντος, η OMODA & JAECOO επεκτείνει στρατηγικά την παρουσία της στην ευρωπαϊκή αγορά, εδραιώνοντας έτσι την επιρροή της στον παγκόσμιο τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version