Site icon NewsIT

Leapmotor: Στο Παρίσι έκανε πρεμιέρα το νέο Β10

16.10.2024 | 09:00
Leapmotor: Στο Παρίσι έκανε πρεμιέρα το νέο Β10

A Leapmotor B10 electric SUV car is displayed on media day at the 2024 Paris Auto Show in Paris, France, October 14, 2024. REUTERS/Benoit Tessier

Μόλις που γνωρίσαμε τη Leapmotor στην Ελλάδα, την κινεζική μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων που ανέλαβε να λανσάρει εμπορικά στην Ευρώπη ο όμιλος Stellantis (Peugeot, Citroen, Fiat, Opel κλπ.), και την οποία στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει η εταιρεία Italian Motion, που εισάγει τα μοντέλα της Fiat.

Η Leapmotor κάνει δυναμικά την εμφάνισή της και στο Παρίσι, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου Mondial de l’ Auto, που θα είναι ανοικτό για το κοινό έως και τις 20 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, η Leapmotor πέρα από τα ήδη γνωστά μοντέλα, το C10, ένα δυναμικό και πολυτελές μεσαίο SUV με μήκος 4,74μ., και το T03 που αποτελεί μια value for money επιλογή στα αυτοκίνητα πόλης, παρουσιάζει στο Παρίσι σε παγκόσμια πρεμιέρα το B10, ένα ολοκαίνουργιο μικρομεσαίο SUV, αλλά και το C16, ένα 6θέσιο πολυμορφικό μοντέλο με μεγάλους χώρους και καμπίνα με υψηλό επίπεδο φιλοξενίας.

Η Leapmotor αναφέρει ότι θα λανσάρει τουλάχιστον ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο, για τα επόμενα τρία χρόνια, κάνοντας αρχή με το B10, που βασίζεται στην αρχιτεκτονική LEAP 3.5, κάτι που σημαίνει ότι είναι φτιαγμένο για να προσφέρει, εκτός των άλλων, κορυφαία συνδεσιμότητα και ύψιστη βιωσιμότητα σε πολύ ανταγωνιστική τιμή.

Όσον αφορά στο C16, με διαμόρφωση καθισμάτων 2+2+2, εφοδιάζεται με ηλεκτρικό σύστημα υψηλής τεχνολογίας με αρχιτεκτονική 800V, το οποίο υποστηρίζει 180 kW στη φόρτιση και επιτρέπει πλήρωση της μπαταρίας από το 30 έως το 80% σε μόλις 15 λεπτά της ώρας.

Απίστευτα μεγάλο σε μήκος, με 4,915μ. και τεράστιο μεταξόνιο 2,825μ., έχει έξι άνετες θέσεις και χώρο αποσκευών έως 1.022 λίτρα, με την τρίτη σειρά καθισμάτων αναδιπλωμένη.

Πέραν της οθόνης για τους μπροστινούς επιβάτες, υπάρχει και μια οθόνη 15,6 ιντσών για τους πίσω επιβάτες και ηχοσύστημα με 21 ηχεία, Dolby Atmos και προφίλ ήχου που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη ΑΙ.

Ως προς τη δομή του αμαξώματος, το C16 υιοθετεί την τεχνολογία Cell To Chassis 2.0, που εξασφαλίζει κορυφαία στιβαρότητα, μαζί με τη χρήση (75%) υλικών υψηλής αντοχής και χαμηλού βάρους.

Το T03 με την προνομιακή τιμή

Καταλήγοντας, θυμίζω ότι το Τ03 πωλείται στην Ελλάδα με τιμή 15.850 ευρώ, ενώ το C10, κοστίζει από 30.900 ευρώ. Αυτές οι τιμές είναι με την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ» και την προωθητική ενέργεια λανσαρίσματος της εταιρείας.

Tags:

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version