Driveit

Omoda / Jaecoo: Κι επίσημα στην Ελλάδα με δύο μοντέλα

Η νέα κινεζική μάρκα εισάγει αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες και ηλεκτρικά

Συνέχεια στις αφίξεις κινεζικών εταιρειών στην Ελλάδα με την Omoda / Jaecoo να κάνει δυναμική εμφάνιση.

Και επισημαίνω δυναμική, διότι την εισάγει η Star Automotive, η οποία αντιπροσωπεύει, πλέον, στην Ελλάδα και τις Mercedes και smart.

Κατ’ αρχάς, η Star Automotive είναι μια εταιρεία με έδρα την Ελβετία, αλλά δραστηριοποιείται ως έμπορος αυτοκινήτων σε 19 χώρες, με πάνω από 600 σημεία πώλησης.

Όσο για την Omoda / Jaecoo είναι μια εταιρεία του μεγάλου κινεζικού ομίλου Chery, για τον οποίο μάθαμε ότι θα έρθει και μόνος του στην Ελλάδα, όπως θα γίνει με την Geely, σε λίγους μήνες, που πρώτα ήρθε η θυγατρική της Lynk & Co.

Τώρα, το δίκτυο πωλήσεων τώρα στήνεται στη χώρα μας. Στις μεγάλες πόλεις θα υπάρχουν ξεχωριστά καταστήματα Omoda / Jaecoo, ενώ σε μικρότερες πόλεις θα αξιοποιηθούν έμποροι Mercedes και smart.

Επικεφαλής της Star Automotive και κατά συνέπεια όλων των μαρκών που εμπορεύεται στη χώρα μας, παραμένει ο Γιάννης Καλλίγερος με μακρά θητεία στην ηγεσία της άλλοτε Mercedes – Benz Hellas.

Ένα όνομα, αλλά δύο μάρκες, με την Omoda να απευθύνεται σε πιο νεανικό κοινό και την Jaecoo σε αυτούς που θέλουν μεγαλύτερο αυτοκίνητο και αρέσκονται σε off-road μετακινήσεις. Και οι δύο μάρκες λανσάρονται στην Ελλάδα με SUV μοντέλα.

Αρχικά ήρθε το Omoda 5 σε έκδοση με θερμικό κινητήρα 1.6lt turbo με 147 ίππους και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με 204 ίππους και μπαταρία 61 kWh που χαρίζει αυτονομία 430 χλμ.

Από την άλλη, έχουμε ένα μοντέλο για την Jaecoo, το Jaecoo 7 σε έκδοση βενζίνης με το ίδιο μοτέρ του Omoda 5 και θα ακολουθήσει μια plug-in hybrid έκδοση ισχύος 347 ίππων, με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και έναν θερμικό κινητήρα.

Το Jaecoo 7 θα είναι διαθέσιμο σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις.

Driveit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Driveit: Περισσότερα άρθρα