Σάββατο, 6 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Παγκόσμιο αυτοκίνητο της χρονιάς το VW Golf

Παγκόσμιο αυτοκίνητο της χρονιάς το VW Golf

Σχεδόν ένας μήνας πέρασε από τότε που το VW Golf 7ης γενιάς ανακηρύχτηκε Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς και κατάφερε να κερδίσει άλλον έναν, εξίσου σημαντικό, τίτλο, αυτόν του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς για το 2013.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η VW κερδίζει τον συγκεκριμένο τίτλο και η τέταρτη συνολικά από το 2009: το 2012 με το Up!, το 2010 με το Polo και το 2009 με το Golf 6ης γενιάς. 

Το νέο Golf κατάφερε να διακριθεί στον πρώτο γύρο μεταξύ 42 μοντέλων, στον ημιτελικό μεταξύ 10 και στον τελικό μεταξύ τεσσάρων, με τους άλλους τρεις φιναλίστ να είναι η MercedesBenz A Class, οι Porsche Boxster/Cayman και η αδελφική τριπλέτα Toyota GT 86/Subaru BRZ/Scion FRS. 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που έλαβε χώρα στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, απονεμήθηκαν άλλα τρία βραβεία για το 2013, αυτά του Παγκόσμιου αυτοκινήτου επιδόσεων, του Παγκόσμιου βραβείου σχεδιασμού και του Παγκόσμιου «πράσινου» αυτοκινήτου. Ο πρώτος τίτλος απονεμήθηκε στις Porsche Boxster/Cayman, ο δεύτερος τίτλος στην Jaguar FType Roadster και ο τρίτος στο ηλεκτρικό Tesla Model S. 

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε