Μια από τις πιο εύρωστες και «υγιείς» εταιρείες στο χώρο της αυτοκίνησης στην Ελλάδα, ο όμιλος «Πέτρος Πετρόπουλος» που εισάγει, μεταξύ άλλων τις Jaguar – Land Rover και πολλές άλλες εταιρείες ελαστικών και λιπαντικών, ενώ προχωρά και στη δημιουργία του ελληνικού ηλεκτρικού scooter Noos (made in Greece by Greeks), γιόρτασε τα 40 χρόνια συνεργασίας και εισαγωγής των Scania στη χώρα μας.
Η εδώ και 40 χρόνια συνεργασία του ομίλου «Πέτρος Πετρόπουλος» με τη Scania Σουηδίας, αναδεικνύουν την αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και παράλληλα, σηματοδοτούν τη νέα δημιουργική και αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής αντιπροσωπείας προς ένα πιο αποδοτικό και «πράσινο» μέλλον για τις οδικές μεταφορές, με αιχμή τα δημοφιλή φορτηγά και λεωφορεία Scania.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Scania Στέφανο Φέντελ, «η Πέτρος Πετρόπουλος πέτυχε να εδραιώσει τη μάρκα στην ελληνική αγορά και η σειρά V8 να αποτελεί βασικό συστατικό στην ιστορία της Scania στην Ελλάδα, χάρη στην αξιοπιστία αυτών των φορτηγών, στη χαμηλή κατανάλωση, στην ασφάλεια και στην άνεση που προσφέρουν».
Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου «Πέτρος Πετρόπουλος» Μιχάλης Οικονομάκης, ανέφερε στην εκδήλωση ότι: «Η βιωσιμότητα είναι στο DNA της Scania και αυτό αποτυπώνεται στα προϊόντα που κατασκευάζει. Υψηλής ποιότητας και αξιόπιστα φορτηγά παρέχουν στους πελάτες μας λύσεις για βιώσιμες μεταφορές», ενώ συγκινητική ήταν η σύντομη ομιλία του Κώστα Πετρόπουλου ο οποίος ευχήθηκε στους συνεργάτες και στους πελάτες να εφαρμόζουν στη ζωή τους τις ανθρώπινες αξίες του αμοιβαίου σεβασμού και αυτό θα τους επιτρέπει να προοδεύουν επαγγελματικά.
Όσον αφορά στα επόμενα βήματα η Scania έχει επενδύσει σε ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, ενώ δοκιμάζει και φορτηγά αυτόνομης οδήγησης, τεχνολογίες που θα έρθουν στο κοντινό μέλλον.
Ένα χαρακτηριστικό των ομιλιών ήταν η αναφορά του Πέτρου Πλακάκη, διευθυντή της μονάδας Scania φορτηγών και λεωφορείων του ομίλου «Πέτρος Πετρόπουλος», ο οποίος μίλησε για τον μυθικό Γρύπα που κατοικούσε στο παλάτι του Μίνωα στην Κρήτη απ’ όπου και ταξίδεψε ως τη Σουηδία για να ονομαστεί Griffin και να αποτελέσει το σήμα της Scania.