Πέμπτη, 4 Ιουλ.
23oC Αθήνα

To FIAT 500 γίνεται 67 ετών

To FIAT 500 γίνεται 67 ετών

Κάνοντας την πρώτη του εμφάνιση στις 4 Ιουλίου του 1957, το FIAT 500 συμπλήρωσε αισίως 67 χρόνια!

Η 4η Ιουλίου είναι μια ημέρα με τεράστια σημασία για την FIAT, καθώς πριν από 67 χρόνια παρουσιάστηκε το θρυλικό πλέον 500. Το αυτοκίνητο σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία, σε βαθμό που ταυτίστηκε με την μάρκα και την Ιταλία.

Το FIAT 500 σχεδιάστηκε από τον Dante Giacosa προκειμένου να αποτελέσει ένα μικρό, προσιτό μοντέλο για το ευρύ κοινό και γρήγορα έγινε συνώνυμο με την οικονομική ανάκαμψη της χώρας μεταπολεμικά. Το εμπνευσμένο σχέδιό του γρήγορα λατρεύτηκε και έγινε εμβληματικό.

Γι’ αυτό άλλωστε και αποτελεί πηγή έμπνευσης έως και σήμερα, κάνοντας πιο ευχάριστη την αστική καθημερινότητα.

Υπάρχουν τρεις γενιές του μοντέλου μέσα στα 67 χρόνια της πορείας του, εκ των οποίων η πρώτη έθεσε γερές βάσεις για την κινητικότητα μέσα στη δεκαετία του 1960. Η δεύτερη γενιά ήρθε το 2007 με ισχυρό lifestyle χαρακτήρα και έτυχε τεράστιας αποδοχής από το κοινό που αρέσκεται στο ξεχωριστό, μοναδικό στιλ.

Την τρίτη γενιά εκφράζει το ηλεκτρικό 500e που παρουσιάστηκε το 2020 και συνδυάζει μοναδικά το στιλ, με την κορυφαία τεχνολογία και την απόλυτη ευκολία οδήγησης.

Αποτελεί την κορυφαία επιλογή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης και χάρη στο πρόγραμμα ECO BONUS ξεκινάει από τις €23.000 μόλις, με πρώτη δόση το 2025 χωρίς επιβάρυνση με τόκους μέχρι τότε.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια το 500 έχει σημειώσει πάνω από 7,5 εκατομμύρια πωλήσεις, έχοντας διαγράψει θρυλική πορεία και αποκτώντας φανατικό κοινό.

Το επόμενο βήμα του μοντέλου θα αποτελέσει η υβριδική έκδοση του 500e, η οποία θα λανσαριστεί στις αρχές του 2026 και θα κατασκευάζεται στο πλήρως ανανεωμένο εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις