Μολονότι βρισκόμαστε στο 3ο ράλι της χρονιάς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος – WRC, αυτό που έγινε στην Κένυα, επιβεβαιώνει ότι φέτος θα είναι η χρονιά του Έλφιν Έβανς.
Μετά από 21 πολύ σκληρές ειδικές διαδρομές στο ράλι Σαφάρι, στην Κένυα, ο οδηγός τουToyota GR Yaris Rally1, κέρδισε τον Οτ Τάνακ της Hyundai με διαφορά 1 λεπτό και 9,9 δευτερόλεπτα για να εξασφαλίσει τη δεύτερη νίκη του στη σεζόν, μετά το Μόντε Κάρλο, και να αποκτήσει μεγαλύτερο προβάδισμα στο πρωτάθλημα, με 36 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Τιερί Νεβίλ της Hyundai, περσινό πρωταθλητή, ο οποίος τερμάτισε στην 3η θέση στον αγώνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μετά από τέσσερις ημέρες πολύ δύσκολου αγώνα, σε χώμα, λάσπη και πέτρες, που ξεκίνησε από το Ναϊρόμπι και διαδραματίστηκε στην αδυσώπητη Great Rift Valley της Κένυας, με πάνω από 250.000 θεατές, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, ο Έβανς προηγήθηκε από την Παρασκευή, και κατάφερε να μείνει στην κορυφή μέχρι το τέλος, παρά τα μικρά προβλήματα που είχε.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Όμως, οι αντίπαλοι του είχαν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα, με σκασμένα ελαστικά και σπασμένες αναρτήσεις κι έτσι ο Έβανς εντάσσεται στους Βρετανούς που έχουν κερδίσει ένα θρυλικό αγώνα, ανάμεσα σε ονόματα όπως οι αείμνηστοι Κόλιν ΜακΡέι και Ρίτσαρντ Μπερνς.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Στην 4η θέση ο Σάμι Παζάρι με Toyota και στην 5η ο Γκρεγκουάρ Μούνστερ με Ford Puma.
Επόμενος αγώνας το ασφάλτινο ράλι Γκραν Κανάρια, από τις 24 έως τις 27 Απριλίου.