Παρασκευή, 27 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Fiat: Φρένο στη διεύρυνση της γκάμας του 500

Fiat: Φρένο στη διεύρυνση της γκάμας του 500

Το τελευταίο μοντέλο του 500 θα είναι το 500Χ και στη συνέχεια η Fiat θα στραφεί στη διεύρυνση της γκάμας του Panda.

Υπάρχει ένα όριο στα μοντέλα που μπορούν να φορέσουν το σήμα του 500 «χωρίς να διακινδυνεύσεις να χάσει την αξία και τα γονίδιά του το βασικό μοντέλο». Αυτά είπε το μεγαλοστέλεχος της Fiat, Τζιανλούκα Ιτάλια, που δρομολογεί το Panda σε ανάλογη διεύρυνση της γκάμας του με αυτής του 500.

Απαντώντας δε στην παρατήρηση ότι η
Fiat διακινδυνεύει να χάσει μέρος από τη γοητεία του ονόματος 500, ακολουθώντας την γκάμα του Mini κατά πόδας, ο Ιτάλια ανέφερε: «Μιλάμε για ένα-δύο μοντέλα που έλκουν την καταγωγή τους από το αρχικό 500 και όχι για πολλά. Το Mini είναι μάρκα. Το 500 όχι. Η Fiat είναι η μάρκα».

Η
Fiat πρόσθεσε πρόσφατα το 500L στην γκάμα του 500, ένα 5θέσιο στιλάτο MPV. Μια 7θέσια XL έκδοση θα λανσαριστεί τον Σεπτέμβριο, ενώ ο Ιτάλια επιβεβαίωσε την έλευση ενός μικρού SUV, του 500Χ, μέσα στο 2014. Και συμπλήρωσε ότι το 500Χ θα μπορούσε να είναι η κερκόπορτα για τα μικρομεσαία (Csegment), αντικαθιστώντας το Bravo. Ο Ιτάλια λέει ότι πέραν του 500Χ δεν θα υπάρξουν άλλες πρόσθετες εκδόσεις στην γκάμα του 500, αποκλείοντας ρητά κουπέ και ρόουντστερ μοντέλα.

Αυτό αφήνει χώρο στη διεύρυνση της γκάμας του Panda, περιορίζοντας έτσι την ανάγκη για αντικατάσταση του Punto. Στο σημείο αυτό, ο Ιτάλια παρατηρεί ότι υπάρχουν «όλων των ειδών οι πιθανότητες» για το πώς το Panda θα μπορούσε εμπλακεί και πόσο θα μπορούσε να μεγαλώσει το υφιστάμενο μοντέλο.

«Ό,τι και να κάνουμε με το
Panda, αυτό θα παραμείνει λειτουργικό και προσιτό οικονομικά», λέει ο Ιτάλια.

Η
Fiat έχει αναθαρρήσει από την επιτυχία και την αποδοχή του Panda, ειδικά στις εκδόσεις Trekking και 4x4. Η επιτυχία αυτή φέρνει οσονούπω στην παραγωγή και μια σπορ έκδοση που θα αντικαταστήσει το παλιό Panda 100 HP και η οποία δεν ήταν αρχικά προγραμματισμένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οδηγούμε τις δυο νέες εκδόσεις κινητήρα του Fiat 500L

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε