Site icon NewsIT

Η Peugeot ηλεκτρίζει το Παρίσι με νέα γκάμα μοντέλων

17.10.2024 | 08:24
Η Peugeot ηλεκτρίζει το Παρίσι με νέα γκάμα μοντέλων

Σε πλήρη ανάπτυξη η γκάμα των νέων ηλεκτρικών μοντέλων της Peugeot, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Η Peugeot, στην έδρα της, τη Γαλλία, δεν θα μπορούσε παρά να τιμήσει την παρουσία της στη μεγάλη έκθεση αυτοκινήτου. Γι’ αυτό και διάλεξε να «ντύσει» τα μοντέλα της με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας και με το σλόγκαν «THE LIONS ARE COMING».

Αξίζει να σημειώσω ότι η Peugeot είναι ο μόνος κατασκευαστής αυτοκινήτων μαζικής παραγωγής που διαθέτει ηλεκτρική έκδοση σε κάθε μοντέλο που διαθέτει στη γκάμα, επιβατικό ή επαγγελματικό (12 ηλεκτρικά μοντέλα, 9 επιβατικά και 3 LCV), όντας ηγέτης της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων στη Γαλλία (επιβατικά και ελαφρά επαγγελματικά LCV) και πρώτος κατασκευαστής σε πωλήσεις ηλεκτρικών στην κατηγορία B, των supermini, στην Ευρώπη με το Peugeot E-208.

Στο Παρίσι, την παράσταση κλέβουν οι εκδόσεις Long Range των νέων SUV Peugeot E-3008 και E-5008, που χαρίζουν αυτονομία 700 χλμ., το πρώτο και 668 χλμ., το δεύτερο, οι καλύτερες αυτονομίες στις κατηγορίες τους.

Σε παγκόσμια πρεμιέρα και το νέο Peugeot E-408, που ξεχωρίζει χάρη στη αεροδυναμική του σχεδίαση fastback και τα crossover χαρακτηριστικά του. Με χαμηλή κατανάλωση ρεύματος (15,2 kWh/100 χλμ.), χαρίζει αυτονομία έως και 453 χλμ.

Συνοπτικά, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού σε περίοπτη θέση είναι το Peugeot E-208, με δυναμική εμφάνιση, ευχάριστη οδήγηση και 410 χλμ. αυτονομία, το Peugeot E-2008, κομψό, πιο ζωηρό και ευέλικτο, το συμπαγές hatchback Peugeot E-308, με προηγμένα χαρακτηριστικά, κάπως φουτουριστική σχεδίαση και δυναμικές επιδόσεις, το Peugeot E-3008, ένα fastback SUV με νέο Panoramic i-Cockpit με κυρτή αιωρούμενη οθόνη 21 ιντσών καθώς και το Peugeot E-5008, με έως 7 θέσεις και αυτονομία έως 668 χλμ.

Tags:

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version