Η επίτευξη του στόχου η γερμανική εταιρεία ευελπιστεί ότι θα πραγματοποιηθεί μέσω της αύξησης των πωλήσεων των πολύ επικερδών SUV. Με αυτά τα κέρδη η BMW θα χρηματοδοτήσει την τεράστια επένδυση που κάνει για να προσαρμόσει τα εργοστάσιά της στην παραγωγή πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων.
«Η ηλεκτροκίνηση θα ενσωματωθεί στον πυρήνα των μαρκών του Ομίλου» είπε ο CEO της εταιρείας, Harald Krüger, σε συνέντευξη τύπου. Μέχρι τώρα η υπομάρκα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της BMW,«i» είχε ξεχωριστή γραμμή παραγωγής, με περιορισμένες παραγωγικές δυνατότητες.
Για το 2017 η BMW προβλέπει ότι θα πουλήσει 100.000 αυτοκίνητα με τεχνολογία plug-in ή πλήρως ηλεκτρικά, καθώς στοχεύει να διευρύνει τη γκάμα των EV με περισσότερα μοντέλα από το i3 που υπάρχει μέχρι τώρα. Πιο συγκεκριμένα το BMW Group στοχεύει να λανσάρει ένα ηλεκτρικό MINI το 2019 και μια πλήρως ηλεκτρική BMW X3 το 2020.
Όσο για φέτος, ο Όμιλος στοχεύει σε μια μικρή αύξηση του όγκου των συνολικών πωλήσεων, του τζίρου και των κερδών προ φόρων με ένα μέσο κέρδος 8 με 10% στον τομέα των αυτοκινήτων, σύμφωνα πάντα με τον Krüger.
Στις αρχές Μαρτίου η BMW εξέδωσε τα προκαταρκτικά οικονομικά αποτελέσματα του 2016 με τα κέρδη προ τόκων και φόρων να πέφτουν κατά 2,2%, στα 9,39 δις ευρώ, παρόλο που ο τζίρος έφτασε στο ποσό-ρεκόρ των 91,16 δις ευρώ.