Πέμπτη, 18 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Η νέα BMW Σειρά 1 στην Ελλάδα – Εκδόσεις και τμές

Η νέα BMW Σειρά 1 στην Ελλάδα – Εκδόσεις και τμές

Την 1η θέση στις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού αναμένεται να κατακτήσει η νέα BMW Σειρά 1, η οποία διαθέτει μοντέρνα σχεδίαση, καινοτόμες τεχνολογίες, ποιότητα, premium αύρα, οδηγικό DNA BMW και τιμή εκκίνησης από τα 28.960 ευρώ!

Δυναμική εμφάνιση κάνει στη χώρα μας η νέα BMW Σειρά 1 με την τιμή των 28.960 ευρώ να προκαλεί θετικές εντυπώσεις, την περίοδο που οι τιμές των premium -και όχι μόνο- μοντέλων έχουν πάρει κατά πολύ την ανιούσα. Όταν μάλιστα η τιμή συνοδεύεται από την «προπέλα» στο καπό και ό,τι αυτό συνεπάγεται, φαντάζει μία άκρως συμφέρουσα και δελεαστική επιλογή στο C-Segment.

Η 4η γενιά της BMW Σειρά 1 φέρνει μαζί της πιο φρέσκια και σύγχρονη αύρα σε κάθε επίπεδο: σχεδιαστικό, τεχνολογικό, εξοπλιστικό, καθώς και αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων. Με την πρώτη ματιά, η σιλουέτα του νέου «άσου» της BMW θυμίζει αυτή του προκατόχου του, αλλά είναι ανανεωμένη και ακόμα πιο επιβλητική.

Το μακρύ καπό, η ανασχεδιασμένη φαρδιά μάσκα, μαζί με τους στάνταρ προβολείς LED με τα χαρακτηριστικά κάθετα στοιχεία για τα φώτα ημέρας και τα φλας, αλλά και μια μεγάλη αεροτομή οροφής πίσω και οι πλευρικοί εκτροπείς αέρα χαρίζουν δυναμικότητα και μαρτυρούν έντονη προσωπικότητα για το premium compact της βαυαρικής μάρκας.

Η νέα Σειρά 1 έχει μεγαλώσει ελαφρώς με το μήκος του γερμανικού μοντέλου να αγγίζει τώρα τα 4.361mm (αυξήθηκε κατά 42mm), το πλάτος του είναι 1.800mm και το ύψος φτάνει πλέον τα 1.495mm, αυξημένο κατά 25mm.

Επανασχεδιασμένο και χωρίς χρήση δέρματος εσωτερικό

Η πολυτελής αισθητική συνεχίζεται και στο εσωτερικό του νέου premium μικρομεσαίου μοντέλου, το οποίο εμφανίζεται αναβαθμισμένο, φυσικά ποιοτικό, ψηφιακό και ευρύχωρο. Τα υλικά στην καμπίνα είναι πλέον στάνταρ leather-free, ενισχύοντας τη νέα οικολογική εικόνα της νέας BMW Σειρά 1. Την προσοχή προσελκύει η κυρτή οθόνη BMW Curved Display. Αν και φαινομενικά μοιάζει μία οθόνη, ωστόσο το ψηφιακό σύστημα απεικόνισης περιλαμβάνει μία οθόνη πληροφοριών 10,25 ιντσών και μία οθόνη ελέγχου 10,7 ιντσών.

Η πιο πρόσφατη έκδοση του iDrive με τη λειτουργία QuickSelect, η οποία βασίζεται στο λειτουργικό BMW 9, προσφέρει έλεγχο μέσω αφής και φωνητικών εντολών για ευκολότερη πλοήγηση στο μενού, ενώ οι φυσικοί διακόπτες είναι ιδιαίτερα περιορισμένοι. Εκτός από την ποιότητα στην κάθε λεπτομέρεια, καθώς και τη σύγχρονη ατμόσφαιρα που επικρατεί μέσα στη Σειρά 1, η ευρυχωρία της είναι ακόμη ένα πλεονέκτημα. Άνεση για τους επιβάτες, αλλά και χώρος για τις αποσκευές τους με τη χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ να φτάνει τα 380lt.

Κινητήρες και τιμές

Η γκάμα κινητήρων της νέας BMW Σειρά 1 περιλαμβάνει σύνολα βενζίνης και πετρελαίου με ήπια υβριδική τεχνολογία 48 Volt, τα οποία συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Steptronic των 7 σχέσεων.

Κάτω από το καπό της βασικής έκδοσης BMW 120 τοποθετείται ο τρικύλινδρος 1.500άρης turbo κινητήρας των 170PS. Η BMW 120 από στάση πιάνει τα πρώτα 100km/h σε 7,8sec, ενώ η τιμή της ξεκινάει από 28.960 ευρώ. Ακολουθεί ο 2λιτρος TwinPower Turbo βενζινοκινητήρας των 300PS και των 400Nm ροπής. Η κορυφαία έκδοση Μ135 xDrive επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100km/h σε μόλις 4,9sec, ενώ η τιμή της ξεκινάει από 55.200 ευρώ.

Για τους πιστούς των diesel κινητήρων, στην έκδοση 120d συναντάμε έναν τετρακύλινδρο δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 163PS και τιμή από 35.960 ευρώ. Η έκδοση 120d χρειάζεται 7,9sec για να επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100km/h. Η BMW 118d, η οποία, επίσης, χρησιμοποιεί έναν τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα αποδίδει 150PS και πραγματοποιεί το «0-100km/h» σε 8,3sec.

Φυσικά, η νέα BMW Σειρά 1 προσφέρει ευρεία γκάμα συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης. Στο βασικό εξοπλισμό, περιλαμβάνονται τα Driving Assistant με προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, Lane Departure Warning, Exit Warning και Traffic Sign Recognition και το Parking Assistant με Reversing Assistant.

Στην γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού ξεχωρίζουν τα συστήματα, όπως Steering and Lane Control Assist, Automatic Speed Limit Assist, και καθοδήγηση διαδρομής όταν χρησιμοποιείται το Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go. Το Parking Assistant Professional διατίθεται, επίσης, για τις νέες BMW 120 και BMW 120d, επιτρέποντας τον έλεγχο της διαδικασίας στάθμευσης και των ελιγμών μέσω smartphone.

Η νέα BMW Σειρά 1 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά τον Οκτώβριο του 2024. Θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία σε πέντε εξοπλιστικές εκδόσεις και θα διατίθεται σε δύο απλά και επτά μεταλλικά χρώματα. Επιπλέον, θα προσφέρονται χρωματισμοί από την BMW Individual, καθώς και μια ποικιλία ειδικών χρωμάτων της BMW Individual.

Επίσης, είναι το πρώτο μοντέλο στην γκάμα της μάρκας που διατίθεται προαιρετικά με φινίρισμα αντίθεσης για την οροφή για ακόμα πιο σπορ εμφάνιση. Tο πολυτελές compact μοντέλο κατασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο της Λειψίας, στη Σαξονία, με ρυθμό παραγωγής έως και 500 αυτοκίνητα ημερησίως.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις