Τρίτη, 15 Οκτ.
24oC Αθήνα

Μάριος Ηλιόπουλος: Οδοστρωτήρας Αναβάσεων με 15 τίτλους

Μάριος Ηλιόπουλος: Οδοστρωτήρας Αναβάσεων με 15 τίτλους

Ο Μάριος Ηλιόπουλος, εφοπλιστής, ιδιοκτήτης της SEAJETS, πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, αυτή τη φορά όχι από το γραφείο του, ούτε από το γήπεδο, αλλά από το μπάκετ ενός Ford Fiesta Rallycross, ήταν συγκλονιστικός.

Ένας Μάριος Ηλιόπουλος όπως τον ξέρουμε, χαμογελαστός, δυναμικός, και πρόθυμος να μιλήσει με όλους και όλες, εμφανίστηκε στην Κρήτη, έναν αγαπημένο του προορισμό του ίδιου αλλά και του πατέρα του, ειδικά τα Χανιά, για να τρέξει στην Ανάβαση Ομαλού.

Ο “Super Mario”, όπως αποκαλείται, αλλά χωρίς τη μπλε-κόκκινη στολή του ανθρώπου που τα κάνει όλα, αλλά με την αγωνιστική του φόρμα, πήγε στην Κρήτη για να πραγματοποιήσει το αγωνιστικό του καθήκον και τα έκανε όλα! Διότι η δουλειά, δουλειά, αλλά και το χόμπι, χόμπι.

Ο πολυπρωταθλητής των ελληνικών αγώνων, με τη νίκη του στην 18η Ανάβαση του Ομαλού, κατάφερε να προσθέσει έναν ακόμα τίτλο στο παλμαρέ του και μάλιστα δύο αγώνες πριν την ολοκλήρωση του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων (απομένουν οι Αναβάσεις Αχλαδόκαμπου 2-3 Νοεμβρίου και Ελασσόνας 23-24 Νοεμβρίου).

Αυτή τη στιγμή μετρά 15 πρωταθλήματα, από το 1995 (σχεδόν 30 χρόνια σε αγώνες), 2 εκ των οποίων σε αγώνες ταχύτητας και τα υπόλοιπα 13 σε Αναβάσεις. Κάλλιστα, λοιπόν, ο Μάριος Ηλιόπουλος μπορεί να χαρακτηριστεί και ως οδοστρωτήρας Αναβάσεων.

Για την ιστορία, το θηρίο που οδηγεί, το Ford Fiesta Rallycross με άνω των 600 ίππων κάτω από το καπό, αποδεικνύεται ως το απόλυτο εργαλείο στα χέρια του πολυπρωταθλητή, καθώς με χρόνο 4’36’’.99 και δύο περάσματα στη διαδρομή των 4,7 χλμ., ήταν ο κυρίαρχος όχι μόνο στη δική του κατηγορία, Formula Saloon, αλλά και σε όλες τις κατηγορίες των 64 αυτοκινήτων που συμμετείχαν στην Ανάβαση.

Στην Κρήτη ο Μάριος Ηλιόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε θέματα οδικής ασφάλειας, ως γνήσιος πρωταθλητής, θυμίζοντας ότι δεν τρέχουμε στους δρόμους, καθημερινά, αλλά μόνο σε αγώνες, ενώ φωτογραφήθηκε με φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και της ΑΕΚ, οι οποίοι στόλισαν το καπό του Fiesta με τη σημαία της Original.

Original πρωταθλητής λοιπόν ο Μάριος Ηλιόπουλος, για 15η φορά στην καριέρα του.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις