Τετάρτη, 24 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Mini: 500.000 αυτοκίνητα πούλησε στις ΗΠΑ

Mini: 500.000 αυτοκίνητα πούλησε στις ΗΠΑ

Το μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα έφτασε συνολικά η Mini στην αγορά των ΗΠΑ, στα 11 χρόνια παρουσίας της στην εκεί αγορά.

Πρόκειται για έναν αριθμό -ορόσημο όπως τόνισε ο Τζ. Μακ Ντόουελ, αντιπρόεδρος της Mini στις ΗΠΑ, “αφού όταν ξεκινούσαμε κανείς μας δεν μπορούσε να φανταστεί πως ένα μικρό αυτοκίνητο θα μπορούσε να κάνει τόσο καλή καριέρα, σε μια αγορά όπου παραδοσιακά τα μικρά αυτοκίνητα δεν είχαν τύχη”. 

“Το Μini απέδειξε ότι ένα μικρό premium” συνέχισε ο αντιπρόεδρος “μπορεί να κάνει την ανατροπή βασιζόμενο τόσο στον απολαυστικό του χαρακτήρα, όσο και στα οδηγικά του χαρακτηριστικά. Παράλληλα, με την εμπορική του επιτυχία, άνοιξε την πόρτα σε μια άλλη κατηγορία οχημάτων, άγνωστη μέχρι τότε στην αγορά των ΗΠΑ”. 

Χαρακτηριστικό της αύξησης των πωλήσεων είναι πως το 2002 το Mini πούλησε 24.590 αυτοκίνητα, για να φτάσει το 2012 τα 66.123 και συνολικά τις 500.000 στα 11 χρόνια της παρουσίας του στη συγκεκριμένη αγορά. 

Βασική παράμετρος της επιτυχίας είναι και οι πολλαπλές επιλογές που έχει ο υποψήφιος αγοραστής, από το απλό Mini ως τα Clubman, Convertible, Countryman, Coupe, Roadster και Paceman. Παράλληλα συνεχίζει να επεκτείνεται και το δίκτυο των αντιπροσώπων που από 116 που είναι σήμερα θα φτάσει τους 130 μέχρι το τέλος του 2013. 

Καταλήγοντας ο αντιπρόεδρος της Mini στις ΗΠΑ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως σημαντικός παράγοντας επιτυχίας είναι τα club ιδιοκτητών και φίλων Mini που έχουν δημιουργηθεί σε όλη την Αμερική. “Είναι παθιασμένοι με το αυτοκίνητό τους, επικοινωνούν συνέχεια μαζί μας και εμείς αφουγκραζόμαστε τις ιδέες και τις ανάγκες τους , δουλεύοντας, όχι μόνο για τη διατήρηση αυτής της σχέσης αλλά και για την ενδυνάμωσή της”, κατέληξε.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε