Site icon NewsIT

Νέο DS 4 Hybrid: Η επιτομή της γαλλικής φινέτσας τώρα διαθέσιμη με υβριδική τεχνολογία

04.09.2024 | 08:31
Νέο DS 4 Hybrid: Η επιτομή της γαλλικής φινέτσας τώρα διαθέσιμη με υβριδική τεχνολογία

Μετά το DS 3 HYBRID, η DS Automobiles συνεχίζει την πορεία προς τον «εξηλεκτρισμό», διαθέτοντας στην ελληνική αγορά το DS 4 HYBRID.

Το 2024 είναι η χρονιά που επιταχύνεται η ενεργειακή μετάβαση για την DS Automobiles. Πριν από το λανσάρισμα καινοτόμων 100% ηλεκτρικών μοντέλων, η μάρκα αποκαλύπτει νέες υβριδικές επιλογές για τα DS 3 και DS 4.

Το DS 4 HYBRID ξεκινά αθόρυβα χρησιμοποιώντας μόνο ηλεκτρική ενέργεια, με μηδενικές εκπομπές CO2, ενώ όταν απαιτηθεί συνδυάζει ταυτόχρονα δύο διαφορετικές μορφές ενέργειας για αξιοσημείωτη οδηγική άνεση και τεράστια αποδοτικότητα. Συγκεκριμένα, σε μια αστική διαδρομή αρκετών χιλιομέτρων, η τεχνολογία HYBRID καθιστά δυνατή την ηλεκτροκίνηση για περισσότερο από το 50% της διαδρομής, με όφελος έως και 40% στην κατανάλωση καυσίμου.

Στο δρόμο, ο συνδυασμός βενζίνης και ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρει αποτελεσματικότητα και ευελιξία στην οδήγηση.

Ο ηλεκτροκινητήρας παρέχει πρόσθετη ροπή στις χαμηλές στροφές, ενώ σε περίπτωση έντονης επιτάχυνσης, πραγματοποιείται αύξηση της ισχύος που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε καλύτερες επιδόσεις με μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.

Το σύστημα HYBRID είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί αυτόνομα. Η μπαταρία φορτίζεται αυτόματα κατά την οδήγηση, χωρίς να χρειάζεται να συνδέσετε καλώδια ή να περιμένετε. Καθώς τα στάδια επιβράδυνσης ελέγχονται αυτόματα με σκοπό την ανάκτηση ενέργειας, η χρήση του μηχανικού συστήματος πέδησης περιορίζεται σημαντικά, μειώνοντας τόσο τις φθορές όσο και τις εκπομπές μικροσωματιδίων. Η αθόρυβη λειτουργία του DS 4 HYBRID στην πόλη συμβάλλει θετικά στο περιβάλλον και τους κατοίκους, ενώ για την ασφάλεια των πεζών ένας ελαφρύς θόρυβος (AVAS) παράγεται όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα έως 30 km/h.

Αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα για μέγιστη οικονομία και επιδόσεις

Το σύστημα κίνησης του DS 4 HYBRID αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 136 ίππων / 230 Nm ροπής σε συνδυασμό με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων που ενσωματώνει έναν ηλεκτροκινητήρα 21 kW (29 ίππων) και 55 Nm. Μια μπαταρία 0,9 kWh ιόντων λιθίου τροφοδοτεί το αυτοφορτιζόμενο ηλεκτρικό σύστημα. Είναι τοποθετημένη κάτω από το κάθισμα του οδηγού και συνεπώς δεν επηρεάζει τόσο τον χώρο της καμπίνας επιβατών όσο και τον χώρο των αποσκευών.

Ο βενζινοκινητήρας αποτελεί σημαντικότατη εξέλιξη του πολυβραβευμένου κινητήρα PureTech, με ειδική προσαρμογή για το σύστημα HYBRID. Είναι τρικύλινδρος με χωρητικότητα 1.199 cc, αποδίδει 136 ίππους, με 230 Nm ροπής από τις 1.750 σ.α.λ. Λειτουργεί σε κύκλο Miller, ο οποίος παρέχει υψηλότερη θερμοδυναμική απόδοση και, επομένως, σημαντική μείωση στην κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2. Ο κινητήρας είναι επίσης εξοπλισμένος με καδένα χρονισμού και νέο υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας για μεγιστοποίηση της αντοχής και της απόκρισης στις χαμηλές στροφές. Η πίεση στο σύστημα τροφοδοσίας έχει επίσης αυξηθεί στα 350 bar.

Το DS 4 εγκαινιάζει τις νέες εκδόσεις της DS Automobiles

Κατά τη διάρκεια του 2024, τα μοντέλα της DS Automobiles σταδιακά θα υιοθετήσουν μια νέα, πιο συμπαγή δομή γκάμας, βασισμένη σε δύο επίπεδα εξοπλισμού που ονομάζονται PALLAS και ÉTOILE. Ο στόχος είναι να τονιστούν με μεγαλύτερη σαφήνεια τα βασικά χαρακτηριστικά και το κορυφαίο savoir-faire της μάρκας, προσφέροντας επίπεδα εξοπλισμού που ξεπερνούν τις προσδοκίες των πελατών.

Το όνομα PALLAS επιστρέφει στην DS Automobiles. Μια ιστορική έκδοση από την DS του παρελθόντος, το Pallas παρουσιάστηκε το 1964. Εξήντα χρόνια αργότερα, επιστρέφει με τον ίδιο στόχο: να αντικατοπτρίζει τη γαλλική τεχνογνωσία στην πολυτέλεια και την τεράστια προσοχή στη λεπτομέρεια.

Η έκδοση DS 4 PALLAS παρουσιάζει ένα εσωτερικό διάκοσμο σε συνδυασμό ύφασμα και μαύρο δέρμα με νέο μοτίβο ραφής στο κάθισμα και την πλάτη. Η άνεση στην καμπίνα είναι εγγυημένη με ηχομονωτικά κρύσταλλα στο εμπρός μέρος (παρμπρίζ και πλευρικά παράθυρα) που μειώνουν τους εξωτερικούς θορύβους και το σύστημα Clean Cabin με το «Air Quality System», που συνοδεύει τον αυτόματο κλιματισμό δύο ζωνών, και αναλαμβάνει αυτόματα τον καθαρισμό του αέρα στο εσωτερικό.
Από τεχνολογικής άποψης, στην έκδοση PALLAS μεταξύ άλλων βρίσκουμε ενσωματωμένα τα Adaptive Cruise Control Stop & Go, Lane Keep Assist, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω, καθώς και κάμερα οπισθοπορείας. Η εξωτερική σχεδίαση, περιλαμβάνει γυαλιστερή μαύρη λάκα στα DS WINGS και στα διακοσμητικά εξάτμισης, ενώ φέρει ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών.

Στην κορυφή της γκάμας, συναντάμε ένα άλλο παριζιάνικο όνομα, την έκδοση ÉTOILE. Είναι ένα σύμβολο της Place Charles-de-Gaulle (παλαιότερα γνωστή ως Place de l’Étoile), στη μέση της οποίας η Αψίδα του Θριάμβου. Αυτή η πλατεία συνδέει τις πιο εμβληματικές παριζιάνικες λεωφόρους σχηματίζοντας ένα αστέρι.

Η τέχνη, σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική δημιουργικότητα, την αριστεία και το πνεύμα της Avant Garde μεταφέρονται στον εσωτερικό χώρο του DS 4 ÉTOILE που είναι επενδυμένος με Alcantara® ή δέρμα Nappa υψηλής ποιότητας και ειδικής κατεργασίας σε σχήμα μπρασελέ. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ηλεκτρικά θερμαινόμενα καθίσματα, το σύστημα DS IRIS με ψηφιακό βοηθό και ChatGPT, την διαισθητική οθόνη DS SMART TOUCH με δυνατότητα ανάγνωσης χειρόγραφου και την DS AUGMENTED HEAD-UP DISPLAY 21 ιντσών. Για στυλ, άνεση και ασφάλεια, το DS 4 ÉTOILE περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προβολείς DS MATRIX LED VISION, φιμέ πίσω παράθυρα με ηχομονωτικά κρύσταλλα, καθώς και το πακέτο Rear Traffic Detection.

Και οι δύο νέες εκδόσεις, διατίθενται με δύο πακέτα προαιρετικών επιλογών: «Comfort» και “Tech” για το PALLAS και “Absolute Comfort” και “Absolute Tech” για το ÉTOILE.

 

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version