Site icon NewsIT

Νέο και βελτιωμένο, το καλύτερο Volvo XC90 μέχρι σήμερα

05.09.2024 | 17:30
Νέο και βελτιωμένο, το καλύτερο Volvo XC90 μέχρι σήμερα

Το XC90 είναι εμβληματικό μοντέλο για τη Volvo Cars. Χάρη σε μία ευρεία σειρά τεχνολογικών και σχεδιαστικών αναβαθμίσεων, η πολυβραβευμένη και κορυφαία σε πωλήσεις ναυαρχίδα υβριδικών SUV είναι πλέον καλύτερη από ποτέ.

Είναι ένα premium επταθέσιο, συνώνυμο της άνεσης, είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον δρόμο και, ως plug-in υβριδικό, είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο με εναλλακτικό πλάνο, που προσφέρει περισσότερα από 70 km αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας με μία φόρτιση, σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP.

Αυτό σημαίνει ότι πολλοί οδηγοί θα μπορούν να κάνουν τις καθημερινές μετακινήσεις τους με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία μας, περίπου η μισή απόσταση που διανύουν τα πιο πρόσφατα plug-in υβριδικά Volvo γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Και το XC90 προσφέρει περισσότερη δύναμη όταν τη χρειάζεστε – για πιο μεγάλες διαδρομές, το υβριδικό σύστημα κίνησης περιλαμβάνει έναν αποδοτικό κινητήρα βενζίνης που επεκτείνει την αυτονομία σας σε πάνω από 800 km. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την πλήρη συνδυαστική ισχύ του κινητήρα βενζίνης και του ηλεκτροκινητήρα, για μόνιμη τετρακίνηση (All-Wheel Drive) ή οδήγηση εκτός δρόμου.

Ένα νέο, πιο σύγχρονο εξωτερικό design ενισχύει την επιβλητική εμφάνιση του XC90. Αντανακλά την εν εξελίξει μετάβασή μας προς την αποκλειστική ηλεκτροκίνηση και απηχεί στοιχεία από τα πιο πρόσφατα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητά μας.

Ωστόσο, τα πιο σημαντικά νέα αφορούν πιθανότατα το εσωτερικό. Ένα ανανεωμένο εσωτερικό αναβαθμίζει την πρακτικότητα και φέρνει στο νέο XC90 την πιο πρόσφατη εμπειρία χρήστη, από τα νέα, αμιγώς ηλεκτρικά EX90 και EX30. Μία μεγαλύτερη κεντρική οθόνη αφής με υψηλότερη ανάλυση βελτιώνει την εμπειρία χρήστη και ανοίγει έναν κόσμο από νέες λειτουργίες, εφαρμογές και φυσικά τακτικές ασύρματες (over-the-air) αναβαθμίσεις λογισμικού.

«Το νέο XC90 αποπνέει αυτοπεποίθηση, και πώς θα μπορούσε διαφορετικά; Η υβριδική ναυαρχίδα μας είναι ένα από τα best seller μας επί σειρά ετών και αποτελεί ακόμη αγαπημένη επιλογή πολλών αγοραστών», λέει ο Jim Rowan (Τζιμ Ρόουαν), Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars. «Είτε αναζητάτε άνεση, χώρους, πολυτέλεια, πολυχρηστικότητα είτε υβριδική απόδοση, το XC90 ανταποκρίνεται σε όλα. Από κοινού, το XC90 και το αμιγώς ηλεκτρικό αδελφό του μοντέλο EX90 προσφέρουν στους πελάτες επιλογές που τους ταιριάζουν καλύτερα και παρέχουν σε εμάς μία ισορροπημένη γκάμα, καθώς συνεχίζουμε τη μετάβασή μας προς την αποκλειστική ηλεκτροκίνηση.»

Ένα από τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα στον δρόμο

Όπως συμβαίνει με κάθε Volvo, το XC90 είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν. Εξοπλίζεται με έναν προηγμένο κλωβό ασφαλείας, καθώς και με μία πλήρη σειρά λειτουργιών ενεργητικής ασφάλειας που βοηθούν να παραμένετε ασφαλείς εσείς, οι αγαπημένοι σας και οι άλλοι χρήστες του δρόμου.

Με τη χρήση ραντάρ και μίας εμπρόσθιας κάμερας, το XC90 μπορεί να ανιχνεύσει εάν αποκλίνετε προς το αντίθετο ρεύμα και να σας διευθύνει με ασφάλεια πίσω στη δική σας λωρίδα, ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο μιας σύγκρουσης. Σας βοηθά επίσης να αποφύγετε την ακούσια έξοδο από τον δρόμο. Και μπορεί να χρησιμοποιήσει τα φρένα και το τιμόνι για να συμβάλει στην αποφυγή συγκρούσεων με άλλα οχήματα, πεζούς, δικυκλιστές και μεγάλα ζώα, όπως ο τάρανδος που ενδημεί στην πατρίδα μας, τη Σουηδία.

Θρυλική άνεση: στάνταρ

Η κύλιση του XC90 είναι καλύτερη από ποτέ, με φημισμένη άνεση καθισμάτων και βελτιωμένη ανάρτηση ως στάνταρ. Κάθε μεμονωμένο αμορτισέρ είναι πλέον σε θέση να προσαρμόζεται μηχανικά στις τρέχουσες συνθήκες του δρόμου, για να βελτιστοποιεί τόσο την άνεση όσο και τη σταθερότητα – για μία οδηγική εμπειρία πιο σίγουρη αλλά και πιο χαλαρη.

Και όταν θέλετε να απολαύσετε τη γρήγορη οδήγηση, η προαιρετική αερανάρτηση συνεργάζεται με ένα ενεργό σασί που ελέγχει το αυτοκίνητο, τον δρόμο και τον οδηγό 500 φορές το δευτερόλεπτο ώστε να παρέχει τη μέγιστη δυνατή άνεση.

Ανάλογα με το αν θέλετε εύκολη επιβίβαση και αποβίβαση, καλύτερη αεροδυναμική σε υψηλή ταχύτητα ή επιπλέον απόσταση από το έδαφος για κίνηση σε ανώμαλες επιφάνειες, ένα XC90 με αερανάρτηση μπορεί να χαμηλώσει κατά 20 mm ή να ανυψωθεί κατά 40 mm. Επιπλέον, έχουμε προσθέσει έξτρα μόνωση σε ορισμένα σημεία του αυτοκινήτου, κάτι που μεταφράζεται σε ακόμα χαμηλότερο θόρυβο από τον αέρα και τον δρόμο.

Το ανανεωμένο εσωτερικό συνοδεύεται από μία επανασχεδιασμένη καμπίνα εμπρός, που αντιπροσωπεύει το σύγχρονο σκανδιναβικό design στα καλύτερά του. Το ταμπλό έχει πιο οριζόντιο σχήμα σε σχέση με πριν, ενσωματώνει διακοσμητικά πάνελ φτιαγμένα από premium ανακυκλωμένα υλικά για ένα φινίρισμα με πιο έντονη υφή, και χωρίζεται από νέους κατακόρυφους αεραγωγούς. Ο βελτιωμένος φωτισμός συνεισφέρει σε ακόμη πιο πολυτελή αίσθηση τη νύχτα.

Το XC90 μπορεί να εξοπλιστεί με το Bowers & Wilkins High Fidelity, ένα από τα καλύτερα ηχοσυστήματα αυτοκίνητου, που αναπαριστά την ακουστική μίας μουσικής σκηνής, μίας αίθουσας συναυλιών ή ενός jazz club.

Tags:

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version