Site icon NewsIT

Νέος επικεφαλής σχεδιασμού για την Skoda

08.08.2017 | 07:00
Νέος επικεφαλής σχεδιασμού για την Skoda

Μεταγραφή εντός του ομίλου πήρε ο Oliver Stefani, αφού από την Volkswagen μεταπήδησε στη Škoda, στη θέση του Jozef Kaban.

Ο Jozef Kaban, ο επικεφαλής σχεδιασμού της Skoda από το 2008, στις αρχές της φετινής χρονιάς άφησε την εταιρία για την BMW, και μόλις ανακοινώθηκε ότι τη θέση του θα πάρει ο Oliver Stefani. Ο νέος επικεφαλής σχεδιασμού της Skoda σπούδασε στο γερμανικό Braunschweig University of Art και στο αμερικάνικο Art Center College of Design. Από το 2002 εργάζεται για τον Όμιλο Volkswagen, αρχικά στο κέντρο σχεδιασμού πρωτοτύπων στο Sitges της Ισπανίας, και πιο πρόσφατα στα κεντρικά της φίρμας, στο Wolfsburg. Μεταξύ άλλων, την υπογραφή του φέρουν τα σημερινά up!, Polo, Golf και Tiguan, αλλά και τα πρωτότυπα ID.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Skoda, Bernhard Maier, δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια, το ντιζάιν της Skoda έχει εξελιχθεί πολύ ωραία. Πρόσφατα, μεταφέραμε τη νέα σχεδιαστική γλώσσα μας και στα SUV της γκάμας. Τώρα, ο Oliver Stefani θα ξεκινήσει το επόμενο βήμα εξέλιξης. Θα σχεδιάσει αυτοκίνητα που μιλούν ακόμα περισσότερο στο συναίσθημα, και θα μας οδηγήσει στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας και του εξηλεκτρισμού των αυτοκινήτων».

Ο Oliver Stefani θα αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής σχεδιασμού στη Skoda από την 1η Σεπτεμβρίου.

 

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version