Site icon NewsIT

Παρουσίαση Mercedes-Benz V-Class και EQV – Τιμές

10.07.2024 | 11:47
Παρουσίαση Mercedes-Benz V-Class και EQV – Τιμές

Οι νέες Mercedes-Benz V-Class και EQV ανανεωμένες και ακόμη πιο πολυτελείς τραβούν όλα τα βλέμματα πάνω τους στην περιζήτητη πλέον κατηγορία των premium vans.

Τα καινούρια μοντέλα της Mercedes-Benz Vans, V-Class και EQV, εντυπωσιάζουν με τη μοντέρνα σχεδίασή τους, την τεχνολογική υπεροχή τους και την άνεσή τους, αποτελώντας την τέλεια επιλογή για όσους χρειάζονται χώρο για πολλούς επιβάτες, χωρίς να θυσιάσουν την πολυτέλεια και το στιλ.

Επιπλέον, τα νέα «αστέρια» της Mercedes αποτελούν την πιο… premium λύση για επαγγελματίες που επιθυμούν να έχουν τους πελάτες τους στα «πούπουλα». Τα transfers με την τέταρτη γενιά της V-Class και την αμιγώς ηλεκτρική EQV μετατρέπονται σε exclusive εμπειρία.

Τα δύο γερμανικά μοντέλα έχουν όλα τα εχέγγυα για να πρωταγωνιστήσουν, έχοντας τελειοποιήσει και την τελευταία λεπτομέρεια. Με εκλεπτυσμένη εμφάνιση που ξεχωρίζει για την κατηγορία, τα δύο νέα MPV συγκεντρώνουν την προσοχή, με την εντυπωσιακή μάσκα ψυγείου σε διαφορετικές εκδοχές ανάλογα με τον εξοπλισμό και το νέο προφυλακτήρα.

Έτσι, η μάσκα ψυγείου των EQV, V-Class και V-Class Marco Polo υπογραμμίζεται από μια κρυφή φωτεινή λωρίδα LED. Στην κορυφαία γραμμή εξοπλισμού EXCLUSIVE, η V-Class διαθέτει για πρώτη φορά το κλασικό, κάθετο αστέρι της Mercedes στο καπό. Οι εξελιγμένοι προβολείς Multibeam LED με προσαρμοζόμενες δέσμες φωτός, τονίζουν την κομψότητα και τον πρωτοποριακό χαρακτήρα των νέων μοντέλων.

Στο πίσω μέρος, η νέα διακοσμητική λωρίδα χρωμίου με επιγραφή Mercedes-Benz, τα νέας σχεδίασης φωτιστικά LED και ο προφυλακτήρας φροντίζουν με τη σειρά τους για την επιβλητική εμφάνιση. Το περίγραμμα των πίσω φωτιστικών σωμάτων είναι σκούρο και προσδίδει μεγαλύτερη ακρίβεια στη φωτεινή υπογραφή, ενώ η αναβαθμισμένη εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ολοκαίνουριες ζάντες αλουμινίου 17, 18 ή και 19 ιντσών με αεροδυναμικά εξελιγμένη σχεδίαση, καθώς και πέντε νέα χρώματα βαφής.

Αναβαθμισμένο και digital εσωτερικό

Τα πολυθέσια Mercedes-Benz vans θυμίζουν λιμουζίνα και διαθέτουν πολυτελές, ψηφιακό εσωτερικό, υψηλής αισθητικής και αυξημένης λειτουργικότητας. Το αναβαθμισμένο κόκπιτ έχει νέα εσωτερική σχεδίαση με την ψηφιοποίηση να αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό. Έτσι, δύο ευρείες οθόνες αφής 12,3 ιντσών με ανάλυση 1.920×720, οι οποίες υποστηρίζουν την τελευταία γενιά του συστήματος πολυμέσων MBUX κυριαρχούν στο εσωτερικό. Επίσης, ο χειρισμός γίνεται και μέσω της εξελιγμένης φωνητικής υποβοήθησης «Hey Mercedes», καθώς και από τα χειριστήρια αφής στο τιμόνι.

Το τιμόνι διαθέτει, επιπλέον, αναγνώριση επαφής των χεριών και λειτουργία θέρμανσης. Η κεντρική κονσόλα υποστηρίζει προαιρετικά επαγωγική φόρτιση smartphone, ενώ τα ποιοτικά υλικά, η κομψή εμφάνιση ξύλου και ο ατμοσφαιρικός κρυφός φωτισμός με επιλογές 64 διαφορετικών αποχρώσεων ολοκληρώνουν την premium εικόνα του διακόσμου.

Χωροταξικά, η ευρυχωρία κυριαρχεί. H νέα V-Class διατίθεται σε 3 μήκη αμαξώματος (Compact, Long και Extra Long) στην πετρελαιοκίνητη εκδοχή της και με 2 μήκη αμαξώματος (Long και Extra Long) στη βενζινοκίνητη. Η αμιγώς ηλεκτροκίνητη EQV διατίθεται με δυο μήκη αμαξώματος (Long και Extra Long). Οι πολυθέσιες V-Class και EQV μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 8 άτομα συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, ενώ η V-Class Marco Polo μπορεί να φιλοξενήσει έως 4 άτομα.

Τόσο η V-Class όσο και η EQV διαθέτουν στο βασικό εξοπλισμό 4 ατομικά καθίσματα σε 2 σειρές, στο πίσω μέρος. Υπάρχει, ωστόσο, η επιλογή ενός 3θέσιου ενιαίου καθίσματος, με διαιρούμενη έδρα και πλάτη 3 τμημάτων για την πρώτη σειρά. Για πιο άνετη πρόσβαση στο πίσω μέρος, η V-Class και η EQV διαθέτουν συρόμενες πόρτες στην αριστερή και δεξιά πλευρά του οχήματος στο βασικό εξοπλισμό. Η V-Class είναι διαθέσιμη σε 3 εκδόσεις εξοπλισμού (Style, Avantgarde, Exclusive), καθώς και με τα πακέτα εξοπλισμού AMG Line και Night.

Όσον αφορά τον τομέα των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού και ασφάλειας, η νέα V-Class διαθέτει: Attention Assist, αυτόματο φωτισμό πορείας με αισθητήρα βροχής, ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης Distronic, ενεργή υποβοήθηση πέδησης με λειτουργία διασταύρωσης, σύστημα υποβοήθησης ορατότητας τυφλού σημείου, ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, υποβοήθηση ορίων ταχύτητας με Intelligent Speed Assist και πακέτο στάθμευσης. Τέλος, 11 αερόσακοι διατίθενται στο βασικό εξοπλισμό.

Κινητήρες

H πλούσια γκάμα των κινητήρων της V-Class περιλαμβάνει τρεις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις και μία βενζινοκίνητη. Ο 2λιτρος diesel κινητήρας προσφέρεται σε 3 εκδόσεις διαφορετικής ισχύος, με ισχύ 163, 190 και 237PS, με στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο των 9 σχέσεων 9G-TRONIC, το οποίο μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ προαιρετικό είναι το σύστημα τετρακίνησης.

Η βασική έκδοση των 163PS έχει ροπή 380Nm, και φτάνει από στάση τα 100km/h σε 10,7sec, ενώ η μέγιστη ταχύτητα είναι 193km/h και 188km/h στην έκδοση με την κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Η αμέσως επόμενη εκδοχή των 190PS, έχει ροπή 440Nm, επιτάχυνση «0-100» σε 9,5sec και μέγιστη ταχύτητα 204 km/h και 199km/h με κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Η ισχυρότερη έκδοση των 237PS αποδίδει 530Nm ροπής, φτάνει τα 100km/h από στάση σε 7,4sec, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 220km/h ή τα 215km/h στην τετρακίνητη έκδοση.

Ο 2λιτρος βενζινοκινητήρας της νέας V-Class αποδίδει 231PS και 370 Nm ροπής. Όπως και οι diesel εκδόσεις συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC, ενώ μεταδίδει την κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Στην περίπτωση αυτή, τα 100km/h από στάση επιτυγχάνονται σε 8,1sec, ενώ η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 200km/h.

Στην αμιγώς ηλεκτρική EQV, ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 204PS και 365Nm ροπής και δίνει κίνηση αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς. Όσον αφορά την χωρητικότητα της μπαταρίας ιόντων λιθίου, διατίθεται με δύο επιλογές 60 και 90 kWh, με μέγιστη ισχύ φόρτισης 80 και 110KW αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει πως απαιτούνται περίπου 35 και 40 λεπτά, αντίστοιχα, για τη φόρτιση από 70-80%. Η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 140km/h, ενώ προαιρετικά μπορεί να αυξηθεί σε 160km/h. Η κατανάλωση ενέργειας κυμαίνεται μεταξύ 27 – 29kWh, κάτι που μεταφράζεται σε μία μέση εκτιμώμενη αυτονομία 227-247km για την μπαταρία των 60kWh και 344-365km για την μπαταρία των 90kWh.

Τιμές

Οι τιμές της νέας V-Class στην Ελλάδα ξεκινούν από τα 90.728 ευρώ για την πετρελαιοκίνητη έκδοση V220d Style Compact, τα 85.601 ευρώ για τη βενζινοκίνητη V300, ενώ η ηλεκτρική EQV 250 Long ξεκινάει από τα 98.208 ευρώ και η EQV 300 από τα 130.680 ευρώ.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version