Site icon NewsIT

Πειραματικό Ford Fiesta με δύο ηλεκτροκινητήρες

29.04.2013 | 09:58
Πειραματικό Ford Fiesta με δύο ηλεκτροκινητήρες

Η Ford και ο τεχνολογικός συνεργάτης της Schaeffler παρουσίασαν ένα πειραματικό ηλεκτρικό Fiesta, που κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες προσαρμοσμένους στου πίσω τροχούς.

H Ford Motor Company και η εταιρεία Schaeffler παρουσίασαν ένα πειραματικό κινούμενο αυτοκίνητο, βασισμένο στο Fiesta που θα μπορούσε να ηγηθεί στη βελτίωση της μετακίνησης μέσα στην πόλη και στην εξοικονόμηση θέσεων παρκαρίσματος, αποτελώντας τον οδηγό για μικρότερα, αλλά και ασφαλέστερα αυτοκίνητα.

Το πειραματικό Fiesta eWheelDrive κινείται από δύο ανεξάρτητους ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε πίσω τροχό. Έτσι απελευθερώνει χώρο αφενός κάτω από το καπό, όπου στα συμβατικά αυτοκίνητα βρίσκεται το μοτέρ και η μετάδοση, και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα το κεντρικό μοτέρ.


 
Η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε στο μέλλον να υποστηρίξει την εξέλιξη ενός τετραθέσιου αυτοκινήτου που πιάνει χώρο πάρκινγκ ενός διθέσιου. Την ίδια στιγμή, ο σχεδιασμός του συστήματος διεύθυνσης θα μπορούσε να επιτρέψει στα αυτοκίνητα να κινούνται πλάγια στις θέσεις πάρκινγκ, κάτι ιδιαίτερα πρακτικό στις ασφυκτιούσες πόλεις.
 

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version