Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Πρώτη γεύση από το Pikes Peak για τον Σεμπαστιάν Λεμπ

Πρώτη γεύση από το Pikes Peak για τον Σεμπαστιάν Λεμπ

O Σεμπαστιάν Λέμπ είχε την ευκαιρία να… γνωριστεί με τις 156 στροφές του Pikes Peak, το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Θετικές ήταν οι εντυπώσεις του Σεμπαστιάν Λεμπ από τις πρώτες δοκιμές με το Peugeot 208 T16 στη φημισμένη διαδρομή του Pikes Peak, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουνίου. Ευχαριστημένοι δήλωσαν και οι μηχανικοί του, που είχαν την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά πως συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο στο μεγάλο υψόμετρο της συγκεκριμένης ανάβασης. 

Όπως ανακοίνωσε η ομάδα “το αποτέλεσμα των δοκιμών ήταν άκρως ενθαρρυντικό”. Μάλιστα οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθησαν οι πρώτες δοκιμές ήταν εξαιρετικά δύσκολες, με τους υπεύθυνους του αγώνα να τονίζουν στους οδηγούς, λίγο πριν ξεκινήσουν το ανέβασμα στο βουνό, πως πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, διότι σε ορισμένα σημεία στη διάρκεια της νύχτας είχε πιάσει πάγο. Ας μην ξεχνάμε πως μιλάμε για υψόμετρο 4.301 μέτρων! 

Προηγουμένως οι μηχανικοί της Peugeot είχαν δοκιμάσει τον κινητήρα του 208 Τ16 στο μεγάλο αυτό υψόμετρο, ενώ στις ανακοινώσεις τους, τόσο αυτοί όσο και ο Λέμπ ήταν αρκετά… προσεκτικοί, δηλώνοντας πως δεν βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα και ακολουθούν τη λογική του “βήμα- βήμα εξελίσσω”. 

Ο Λέμπ ανέβηκε στο βουνό με τον συνοδηγό του από τους αγώνες ράλι, Ντανιέλ Ελενά στο δεξί μπάκετ, σε μια προσπάθεια να… χαρτογραφήσει τη διαδρομή, κάτι που θα επαναλάβει αρκετές φορές μέχρι την ημέρα που θα επιχειρήσει να καταρρίψει το ρεκόρ της πιο διάσημης ανάβασης στον κόσμο. 

Οι ελεύθερες δοκιμές του αγώνα θα συνεχιστούν το τριήμερο 14-16 Ιουνίου, ενώ υπενθυμίζουμε ότι η φετινή ανάβαση του Pikes Peak είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 30 Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Formula1: Πρώτη νίκη του Φέτελ στον Καναδά 

Formula 1: Πόσα χρήματα έβγαλαν οι πιλότοι το 2012;

Τελευταία πρόβα του Λεμπ με το Peugeot 208 Τ16 Pikes Peak

Video: Πρώτη βόλτα του Λεμπ με το Peugeot 208 T16 του Pikes Peak

825 ίπποι για το Peugeot 208 T16 που θα τρέξει ο Λεμπ στο Pikes Peak

Αγώνες Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε