Site icon NewsIT

Η Renault συνεχίζει να επενδύει στο Ιράν

09.08.2017 | 17:30
Η Renault συνεχίζει να επενδύει στο Ιράν

Η Renault σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή αυτοκινήτων στο Ιράν κατά 75%, αψηφώντας τις προσπάθειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ να απομονώσει την συγκεκριμένη χώρα με πρόσθετες κυρώσεις.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα δημιουργήσει άμεσα μια κοινοπραξία με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ανάπτυξης του Ιράν και τον τοπικό αντιπρόσωπο, με στόχο να κατασκευάζει 150.000 αυτοκίνητα το χρόνο. Η Renault είχε φτάσει σε μια πρώτη συμφωνία με τον ΟΒΑ του Ιράν από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν είχαν δηλώσει από κοινού ότι η παραγωγή οχημάτων θα ξεκινήσει μέσα στο 2017.
Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων του Ιράν, οι επενδύσεις της πρώτης φάσης του έργου αγγίζουν τα 660 εκ. ευρώ, χωρίς όμως να μας δίνει τα ποσοστά συμμετοχής. Γνωρίζουμε όμως ότι το 60% των επιχειρήσεων το κατέχει η Renault και το υπόλοιπο 40% οι Ιρανοί (μαζί με τον αντιπρόσωπο).

Η κίνηση αυτή δεν είναι κάτι καινούριο, μιας και πρώτο το Groupe PSA προχώρησε σε «ανανέωση» των συμφωνιών του με το Ιράν, καθώς μειώθηκαν οι περιορισμοί του διεθνούς εμπορίου μετά τη νέα συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Η εχθρική όμως στάση του Προέδρου των ΗΠΑ προς την συγκεκριμένη χώρα θέτει πολλές επενδύσεις σε ρίσκο, μιας και οι τελευταίες κυρώσεις επιβλήθηκαν σε έξι εταιρείες του Ιράν τον Ιούλιο που μας πέρασε και αφορούσαν το διαστημικό πρόγραμμα της χώρας.
Ο CEO Carlos Ghosn δήλωσε τον Ιανουάριο ότι μόλις καταργηθούν οι εμπορικές κυρώσεις προς το Ιράν, η Renault θα μεγαλώσει τις επιχειρήσεις της σε συνεργασία πάντα με τους τοπικούς συνεργάτες της.

Η Renault παράγει αυτοκίνητα στο Ιράν από το 2003, αλλά με τη νέα συμφωνία θα μεγαλώσει την τοπική της γκάμα με τα Symbol (απόγονος του Logan) και Duster. Το γεγονός αυτό θα βοηθήσει και άλλο στις συνολικές πωλήσεις, με τις περσινές να παρουσιάζουν διπλασιασμό σε σχέση με το 2015 (109.000 αυτοκίνητα).

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version