Η Mercedes-Benz είχε προαναγγείλει ένα μικρό, προσθιοκίνητο ρόουντστερ πριν 17 χρόνια, αλλά τελικά το σχέδιο αυτό δεν πραγματοποιήθηκε. Η επιτυχία της σύγχρονης A-Class όμως, το επαναφέρει στο προσκήνιο.
Όμως, όταν είχε παρουσιαστεί το πρωτότυπο Vision SLA (βλ. gallery), η μικρή, προσθιοκίνητη σειρά μοντέλων της Mercedes-Benz δεν ήταν τόσο δημοφιλής όσο είναι σήμερα. Η εταιρεία δεν είχε ακόμη ολόκληρη σειρά μοντέλων βασισμένη σε προσαρμόσιμη πλατφόρμα για προσθιοκίνητα και τετρακίνητα.
Σήμερα, τα μοντέλα τα βασισμένα στην πλατφόρμα MFA φτιάχνονται σε διαφορετικό εργοστάσιο κι έχουν τη δική τους πιστή πελατεία. Χάρη σ’ αυτά τα πλεονεκτήματα, που χτίστηκαν με τον καιρό, η Mercedes-Benz έχει πλέον την αυτοπεποίθηση για να εξελίξει ένα διθέσιο ρόουντστερ βασισμένο στη νέα πλατφόρμα MFA 2.
Μιλάμε για τη διάδοχο της σημερινής πλατφόρμας που χρησιμοποιείται στην A-Class και τις παραλλαγές της και πάνω στην οποία θα είναι βασισμένη η επερχόμενη γενιά του μικρομεσαίου χάτσμπακ.
Η νέα A-Class του 2018 και μαζί της οι νέες CLA, GLA και τα άλλα συναφή μοντέλα θα είναι χτισμένα πάνω στην MFA 2. Οπότε, η κατασκευή μιας διθέσιας SLA θα είναι οικονομοτεχνικά εφικτή χάρη στις συνολικές πωλήσεις των αυτοκινήτων αυτής της πλατφόρμας.
Κι επειδή η πλατφόρμα θα υπάρχει και η επένδυση θα πρέπει να αποσβεστεί, το ΔΣ της Daimler AG μπορεί να βρει το πρόγραμμα εξέλιξης ενός μικρού, προσθιοκίνητου ρόουντστερ, επιχειρηματικά βιώσιμο.
Η εξέλιξή του θα είναι φθηνότερη από ό,τι της SLA το 2000 και η αγορά να είναι πιο έτοιμη να δεχτεί ένα μικρό, premium διθέσιο. Άλλωστε, η συνεχιζόμενη επιτυχία των Audi TT Roadster και Mazda MX-5, καθώς και αυτή του νέου FIAT 124 Spider, αποτελεί καλό οιωνό.