Παρασκευή, 27 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Στην ελληνική αγορά τα ηλεκτρικά της Leapmotor – Τιμές και εξοπλισμός

Στην ελληνική αγορά τα ηλεκτρικά της Leapmotor – Τιμές και εξοπλισμός

Η Leapmotor ήρθε στην Ελλάδα με δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και επαναπροσδιορίζει την έννοια του value for money!

Η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες όπου λανσάρονται τα μοντέλα της Leapmotor, ενός εκ των κορυφαίων Κινέζων κατασκευαστών, και η Italian Motion επιλέχθηκε για τη διανομή τους. Έτσι, μαζί με τις Alfa Romeo, Abarth, FIAT, FIAT Professional και Jeep, πλέον θα βρίσκεται και η Leapmotor, αξιοποιώντας την εμπειρία της Italian Motion προς όφελος των πελατών της.

Η Leapmotor αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό σε ολόκληρη την Ευρώπη μέσω της κοινοπραξίας της με τον πολυεθνικό κολοσσό Stellantis.

Στην ελληνική αγορά, αρχικά θα δούμε το T03, ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, καθώς και το C10, ένα ηλεκτρικό D-SUV, που αποτελεί τη ναυαρχίδα της μάρκας. Για τα επόμενα τρία χρόνια θα υπάρχει τουλάχιστον μία νέα άφιξη κάθε έτος, διευρύνοντας την γκάμα.

Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, τα δύο μοντέλα που θα δώσουν το «παρών» στην ελληνική αγορά:

Leapmotor T03

Το Τ03 είναι το εισαγωγικό μοντέλο της γκάμας, ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, μήκους 3,62m και με άκρως ανταγωνιστική τιμή που φτάνει τα 15.844 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ» και της προωθητικής ενέργειας λανσαρίσματος των 1.000 ευρώ. Δεν είναι υπερβολή, εάν πούμε πως αυτή τη στιγμή το Τ03 αποτελεί την πιο προσιτή πρόταση της κατηγορίας, ακόμα και συγκριτικά με θερμικά αυτοκίνητα πόλης.

Μαζί με την προσιτή τιμή, όμως, το T03 έρχεται με στάνταρ αυτόματο κιβώτιο, υπερπλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης οδηγού και κορυφαίο εξοπλισμό άνεσης, κάνοντας τον βενιαμίν της Leapmotor μία value for money επιλογή. Για την ασφάλεια φροντίζουν τόσο ο ιδιαίτερα άκαμπτος κλωβός του αμαξώματος όσο και το πακέτο 10 συστημάτων υποβοήθησης οδηγού (ADAS). Μεταξύ άλλων παρέχει αυτόματο φρενάρισμα, ενεργή διατήρηση στη λωρίδα κίνησης, ανίχνευση κόπωσης/απόσπασης προσοχής του οδηγού, επιτήρηση τυφλού σημείου και σύστημα προειδοποίησης ανοίγματος πόρτας.

Παρά τις compact διαστάσεις του, η καμπίνα του T03 είναι ευρύχωρη με την πρακτικότητα να έχει τον πρώτο λόγο. Στο στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται πολλά στοιχεία άνεσης, όπως, είσοδος με Bluetooth, αυτόματος κλιματισμός, σύστημα πλοήγησης, infotainment με οθόνη αφής 10,1 ιντσών, ψηφιακός πίνακας οργάνων 8 ιντσών, καθώς και πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή με ηλεκτρικό σκίαστρο.

Την κίνηση αναλαμβάνει ένας σύγχρονος ηλεκτρικός κινητήρας μόνιμου μαγνήτη απόδοσης 95PS και 158Nm ροπής. Τροφοδοτείται με ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 37,3kWh, η οποία εξασφαλίζει μεικτή αυτονομία 265km, ενώ φτάνει τα 395km στον αστικό κύκλο κατά WLTP, κάτι που σημαίνει ελάχιστο κόστος χρήσης.

Τέλος, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τρία προφίλ οδήγησης και τρεις ρυθμίσεις για την υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης, προκειμένου να παραμετροποιεί το αυτοκίνητο, όπως ο ίδιος επιθυμεί ανάλογα με τις συνθήκες.

Leapmotor C10

Η ναυαρχίδα της Leapmotor έχει την κωδική ονομασία C10 και είναι το ολοκαίνουριο πολυτελές ηλεκτρικό D-SUV της μάρκας. Το μήκος του αγγίζει τα 4,7m, διαθέτει κορυφαία τεχνολογία και εντυπωσιακό εξοπλισμό και η τιμή του με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ» και την προωθητική ενέργεια λανσαρίσματος των 2.000 ευρώ ξεκινάει από τα 30.900 ευρώ, μία τιμή που ανταγωνίζεται ακόμα και best-seller μικρότερων κατηγοριών.

Η σχεδίαση του C10 είναι επηρεασμένη από τις ευρωπαϊκές τάσεις. Κομψές γραμμές, επιβλητικές αναλογίες και δυναμικές λεπτομέρειες, όπως οι αναδυόμενες εξωτερικές χειρολαβές στις πόρτες. Το C10 υιοθετεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με νέας γενιάς μπαταρία, η οποία έχει σχεδιαστεί in-house από τη Leapmotor και δύναται να τροφοδοτήσει και εξωτερικούς καταναλωτές (V2L) ηλεκτρικής ενέργειας. Έχει χωρητικότητα 69,9kWh και εξασφαλίζει μεικτή αυτονομία 420km, ενώ στον αστικό κύκλο αγγίζει μέχρι και τα 574km αυτονομίας κατά WLTP, με το σύγχρονο ηλεκτρικό κινητήρα μόνιμου μαγνήτη να αποδίδει 218PS και να δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς.

Η καμπίνα του C10 φιλοξενεί πέντε ενήλικους και αποπνέει μία premium ατμόσφαιρα, με ποιοτικά υλικά, συναρμολόγηση και φινίρισμα που ικανοποιούν τις πλέον υψηλές απαιτήσεις, ενώ ο πλούσιος εξοπλισμός υποστηρίζει το πολυτελές περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, η έκδοση εξοπλισμού Style διαθέτει πακέτο 16 συστημάτων υποβοήθησης οδηγού (ADAS), infotainment με οθόνη αφής 14,6 ιντσών και ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, Wi-Fi, σημείο ασύρματης φόρτισης κινητού, online πλοήγηση, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό με αντλία θερμότητας, Full LED προβολείς, καθώς και πανοραμική ηλιοροφή με εμβαδό 2,1 τ.μ. και ηλεκτρικό σκίαστρο. Η κορυφαία έκδοση Design κοστίζει 32.400 ευρώ (συν 1.500 ευρώ) και διαθέτει επιπλέον δερμάτινες επενδύσεις, θερμαινόμενα και αεριζόμενα εμπρός καθίσματα, ρυθμιζόμενο ατμοσφαιρικό φωτισμό καμπίνας, ηλεκτρική πόρτα χώρου αποσκευών, τροχούς 20 ιντσών και πίσω φιμέ τζάμια.

Οι παραγγελίες των Leapmotor T03 και C10 ξεκινούν από 1η Οκτωβρίου, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τα δύο μοντέλα από κοντά στην Έκθεση Αυτοκινήτου «Auto Athina 2024», η οποία θα διεξαχθεί από το Σάββατο 5 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου. Στα μέσα του μήνα το ολοκαίνουριο site της Leapmotor θα είναι ενεργό, ενώ στα τέλη Οκτωβρίου τα αυτοκίνητα θα βρίσκονται διαθέσιμα και για test drive σε επιλεγμένο δίκτυο πωλήσεων της Italian Motion.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και για τα δύο μοντέλα ισχύει 5ετής εγγύηση μηχανικών μερών και 8ετής για την μπαταρία υψηλής τάσης. Το δίκτυο της Leapmotor με την τεχνογνωσία της Italian Motion εγγυάται τη συνεπή εξυπηρέτηση κάθε πελάτη.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις